Alslug er klar med gratis Linux-program til din brugte pc

2. oktober 2021 Sundeved

Endelig kan vi i genbrugsforeningen Alslug igen tilbyde at skifte en overfyldt og virusplaget bærbar computer med Windows ud med et styresystem fra Linuxfamilien. Mange kender Ubuntu og Android, men det er de færreste der ved, at de er eksempler på Linux. Går du på biblioteket i MultiKulturhuset og lige vil surfe lidt på computerne, så har du faktisk brugt en Linux, skriver Alslug i en pressemeddelelse.

Skal du også prøve Linux på din pc?

Det være sig en bærbar eller en stationær, op til 6-8 år gammel eller nyere. Optimalt er vigtige fotos, videoer og filer flyttes til en USB-nøgle eller ekstern harddisk hjemmefra. Det giver langt den hurtigste installation af Linux.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Alslug hænder det, at vi kan hente data ud af en ellers helt død pc. Kan vi ikke redde harddisklageret, kan vi ofte tilbyde en brugt totalt renset harddisk til få hundrede kroner og en Linuxinstallation så du igen har en brugbar pc.

Behøver vi fortælle at opdateringer til alt installeret Linuxsoftware heller ikke koster noget. Vi flytter selvfølgelig data tilbage på din pc efter Installation.

Førstkomne event dag er lørdag den 9. oktober mellem klokken 13 og 16.30 på 1.sal i Foreningshuset, Bakkensbro Aktivitetscenter i Ullerup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er muligt at købe en brugt Linux-pc for 350 kroner i foreningen

Mange efterspørger Linux i butikkerne. Men de ansatte i elektronikken i din butik får løn for at tilbyde og sælge computere, der koster noget. Deres ringe kendskab til Linux og gratis programmer går ud over kunderne. Det er de færreste sælgere, der har prøvet at installere en Linux.

I Alslug kæmper vi for en bedre oplysning om Linux og derfor holder vi regelmæssige events, hvor man kan komme og kigge en Linuxbruger over skulderen. Og optimalt har gæster en computer eller to med og de kommer til deres ret igen med en Linuxinstallation. Uden beregning forstås. Vi tager kun imod penge fra gæster, hvis de insisterer på at belønne os.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningens udgifter har ikke overgået indtægter i de tyve år vi som forening har været på banen. Vi tager ikke kontingent, har 180 medlemmer, reparerer din Linuxcompter gratis. Vi har Linux som hobby.

Snart kommer Windows 11 til Danmark. Den kræver en del mere af ens hardware. I Alslug forventer vi at blive bestormet af indbyggere i Sønderborg og Aabenraa kommuner, der ikke har råd til at købe en ny pc til 5-6.000 kroner, fordi den gamle ikke kan trække Windows 11. Vi har i foreningen prøvet det ved introduktion af Windows XP, Vista samt Windows 7 og 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Microsoft melder ud, at opdateringer stopper til en Windows, har vi i Alslug et gratis alternativ klar – med vedvarende gratis opdateringer gennem din internetforbindelse i fire år. Hvert andet år kan man i Linux vælge at opgradere og lægge to års gratis opdateringer oven i det man har.

Mange kender LibreOffice, Google, Firefox. De programmer er selvfølgelig også kendte i Linux, LibreOffice-tekstbehandlingen kender både .docx og .pdf formater. En Linux pc er en arbejdsmaskine til det lille kontor eller private gemakker. Det kræver ikke så mange resurser, men vil man spille Arcadespil eller andre tunge spil, anbefaler Alslug at man køber en Playstation 5. Store datacentre bruger Linux, netop fordi at virus og andre sikkerhedsbrister er ukendte i en opdateret Linux.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 FV22, Sundeved

FV22: Fra tirsdag og frem til 28. oktober er det muligt at brevstemme

7. oktober 2022 FV22

Hvis du ønsker at brevstemme før Folketingsvalget, kan du henvende dig i Borgerservice i Sønderborg Kommune fra tirsdag den 11. oktober. For at kunne brevstemme skal du medbringe gyldig legitimation – sundhedskort, pas eller kørekort. Sidste dag man kan brevstemme er fredag den 28. oktober, skriver Sønderborg Kommune. Der kan brevstemmes i Borgerservice i Gråsten, […]

Læs mere...