AlsLUG er klar til at sætte liv i gamle computere

3. juni 2021 Sundeved

Lørdag den 12. juni kan du komme på besøg i AlsLUG og få hjælp til at sætte liv i din gamle computer ved hjælp af en Linux-installation.

Og det er gratis få liv i den gamle pc med installering af en Linux-distribuering i Ullerup. Foreningen med navnet AlsLUG, Alssund Linux User Group, holder til på 1.sal i Foreningshuset på Bakkensbro i Ullerup. AlsLUG er et forum for udbredelsen af styresystemer med fællesbetegnelsen Linux. Ubuntu , Ubuntu Mate og Lubuntu er de oftest brugte i AlsLUG.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen råder over et Linux-værksted på skolen. AlsLUG kan kun hjælpe med Linux-relaterede opgaver. Man kan få sin Windows skiftet ud med for eksempel Ubuntu. Man får hjælp, så længe det er planen, at medbragte pc’er bruger Linux, når man forlader værkstedet, skriver AlsLUG i en pressemeddelelse.

Der er registreret flere millioner virus til Windows. Nogle af dem har to eller flere antivirus programmer der kæmper mod hinanden hvilket giver en noget sløv computer. Linux har eksisteret siden 1991, men her er der kun registreret 22 virus, der meget hurtigt er blevet rettet via software opdateringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Supercomputere bruger Linux, fordi andet er meget tidskrævende på grund af antivirus-skanninger.

Man melder sig til ved at besøge hjemmesiden alslug.dk og følger anvisningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. juni 2021 COVID-19, Sønderborg

Nye åbningstider i testcentrene

18. juni 2021 COVID-19

Fra fredag aften lukkes testcentrene Broager Sparekasse Skansen, Forsamlingsgården Sundeved og Væksthuset Augustenborg ned – og fremover vil der være otte testcentre, som kan benyttes. SFS-Hallen – hverdage  9:00 – 19:00, lør: 10.00 – 18.00, søn 10.00 – 18.00 Frivillighedens Hus – hverdage 9.00 – 19.00, lør: 10.00 – 20.00, søn: 10.00 – 20.00 Nordborg […]

Læs mere...