Alvorligt kvæstet Erik Bach ventede 40 minutter på ambulancen

2. juli 2018 112

Erik Bach i Høruphav var uheldig for små fire uger siden.

“Jeg faldt ned ad vores kældertrappe og slog mig alvorligt og der blev ringet 1-1-2 efter en ambulance”, siger Erik Bach til SønderborgNYT.

Erik Bach er medlem af SF og har vedholdende tordnet over, der er for få ambulancer i Sønderborg.

“Den ambulance, der hentede mig, skulle køre helt fra Aabenraa og det tog 35-40 minutter”, siger Erik Bach og fortæller, han havde stærke smerter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt andet havde han beskadiget fem ryghvirvler, flækket bækkenet, brækket fire ribben og en arm.

“Regionen skønnede, jeg ikke skulle have smertestillende, inden jeg blev løøftet ud, så der kom ingen akutbil”, siger Erik Bach og tilføjer, han ikke fik noget smertestillende.

Erik Bach blev kørt til sygehuset i Aabenraa, hvor han fik morfin og besked om, han skulle videre til Odense.

“I ambulancen til Odense var der en paramediciner med. Det ville have været fint, hvis han var kommet til Høruphav i en fart”, siger Erik Bach.

Styrer postnummeret ventetiden?

Erik Bach har sat Tage Petersen, som er venstremedlem i Regionsrådet og i det udvalg, der skal sikre at der kommer en ambulance, når der ringes efter den.

“Jeg har åbenbart ret i, at får en person på Kehnæs en blodprop, mens der er et par ambulancer ved et trafikuheld et andet sted i kommunen, så dør patienten på Kegnæs i ventetiden”, siger Erik Bach, dr lige skal komme sig, inden han fortsætter kampen for at postnumre ikke skal styre chancerne for at overleve akut sygdom eller uheld.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk