Andelskassen inviterer til hacker-event i Sønderborg

23. oktober 2020 Erhverv

Cyberangreb er en stigende trussel i erhvervslivet, og derfor har Andelskassen i Sønderborg i samarbejde med Købstædernes Forsikring et hacker-event tirsdag morgen. Til eventet vil deltagerne blive budt indenfor i hackernes tankegang, lære typiske faresignaler at kende og få gode råd til, hvordan de beskytter virksomheden bedst muligt.

”Vi kan følge med i medierne, hvis Mærsk, ISS, DMI eller en anden stor virksomhed bliver ramt af et hackerangreb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men truslen er ikke kun rettet mod de store. I 2018 viste en undersøgelse fra Rambøll, at 68 procent af de danske offentlige og private virksomheder vil blive ramt af et cyberangreb. Truslen gælder altså alle virksomheder, også de små, selvom vi ikke hører så meget om det”, siger Nicolai Flemming Frederiksen, erhvervsdirektør i Danske Andelskassers Bank.

Han forklarer videre, at der er kommet en øget opmærksomhed på problemet blandt de mindre virksomheder, men mange mangler fortsat et beredskab.

”Hver anden leder i danske virksomheder med 10-49 ansatte er bekymrede for it-kriminalitet, og det lader til at være en bekymring, som ikke kommer til at forsvinde i fremtiden. 22 procent af virksomhederne vurderer, at risikoen for at blive ramt af it-kriminalitet vil blive endnu større de kommende tre år. Alligevel er det kun godt hver anden, der svarer, at de har en plan for,hvad de skal gøre, hvis de bliver ramt. Heldigvis kan man gøre meget for at sikre sig, og det sætter vi nu fokus på,” siger Nicolai Flemming Frederiksen i en pressemeddelelse.

Om arrangementet

Til hacker-eventet vil Michael Tamstrup, centerdirektør i Andelskassen i Sønderborg, stå klar og byde alle deltagerne velkomne.

Derudover giver white hat hacker Dennis V. Ellebæk fra Prueba Cybersecurity deltagerne indsigt i den såkaldte ”cyber kill chain” – et hackerangreb fra start til slut.

Thomas Egeskov Christiansen, som er salgschef i JDM A/S, vil komme med gode råd til, hvordan virksomhedsejerne i Sønderborg kan udnytte mulighederne i Microsoft til at beskytte sig bedre mod ubudne besøg fra hackere.

Og sidst men ikke mindst kan man møde Daniel Busk, erhvervsassurandør fra Købstædernes Forsikring, der fortæller om cyberforsikringer, og hvordan manglen på forsikring ifølge selskabsloven betyder, at ledelsen kan holdes personligt ansvarlig for skaderne fra et hacker-angreb.

Tid: Tirsdag den 27. oktober kl. 8-10.

Sted: I Andelskassen Sønderborg i Videnshuset på Nørre Havnegade 43, 3. sal.

Mødet er gratis, og alle er velkomne, men man skal tilmelde sig enten ved at ringe til Stefan Kock Jensen på telefon 87 99 55 96 eller mail SJK@andelskassen.dk

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk