Anders Brandt vil arbejde videre med sin idé om socialøkonomiske virksomheder

16. oktober 2017 Sundeved

Gennem de seneste fire år har Anders Brandt fra Enhedslisten talt varmt for, at der kommer flere socialøkonomiske virksomheder i Sønderborg.

Kærbo hjælper Afrika et eksempel på sådan en virksomhed.

“Der er flere typer socialøkonomiske virksomheder. For eksempel er der dem, der giver en joblignende beskæftigelse til mennesker, der ikke kan være i almindelige virksomeder. Så er der dem, der arbejder for at hjælpe en defineret gruppe udsatte”, siger Anders Brandt til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er mange opgaver, der ikke bliver lavet, fordi der ikke er en forretning i at lave dem og kommunen har ikke råd.

“Det kan være en mulighed for socialøkonomiske virksomheder at klare nogle af disse opgaver, hvis de påtager sig at lave revalideringsforløb for Jobcenter, som så betaler virksomheden et beløb pr. person, der sendes i forløb i virksomheden”, siger Anders brandt. Sådan en virksomhed skal selvfølgelig dokumentere, at forløbende i sidste ende vil gavne de mennesker, der sendes ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsbyerne kan

Anders Brandt er klar til fire år mere i landsbyernes tjeneste.

I landsbyerne er der registreret en masse CVR-numre og det tolker Anders Brandt som et tegn på stor kreativitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og derfor har landsbybeboerne gode muligheder for at skrue nogle RSV’er sammen”, siger han. Og som formand for Landdistriktsudvalget har han god føling med livet udenfor centerbyerne.

RSV står for Registreret Socialøkonomisk Virksomhed.

“RSV’erne kan have fleksjobbere og mennesker i skånejob. Og i RSV’er er målet, at de skal løbe rundt uden nødvendigvis at generere store overskud”, siger Anders Brandt og nævner, at det for eksempel er en lille købmandsbutik, som beboere i en landsby er gået sammen om.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På landet tænker man i fællesskabet og man gør en indsats for at gavne det fælles”, siger Anders Brandt og tilføjer, der selvfølgelig også kan laves socialøkonomiske virksomheder i byerne.

Næste skridt på vejen

“I kommunebudgettet fik jeg med, at opgaven med at gøde jorden for socialøkonomiske virksomheder skal forankres i forvaltningen, som skal kunne vejlede de mennesker, der overvejer at lave en”, siger Anders Brandt.

Det er ikke kommunen, der skal på banen og drive socialøkonomiske virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Afsættet skal være en businessidé og hvis tanken er at lave revalideringsforløb, så er det forløbene, der er forretningsideen. Hvis der er nogen, der har en idé, men ikke er sikker på, om den holder, så kan de få hjælp hos Sønderborg Iværksætter Service”, siger Anders Brandt.

Enhedslistens Anders Brandt genopstiller til byrådsvalget.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...