Ansatte i virksomheder skal rustes til fremtiden

24. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Virksomhederne i Syddanmark får nu mulighed for at efteruddanne deres medarbejdere, så de er bedre rustede til fremtidens arbejdsmarked. Syddansk Vækstforum har afsat knap 23 mio. kr. til at gøre en særlig indsats for opkvalificering på alle niveauer.

Ufaglærte skal uddannes til faglærte, og faglærte skal have flere specifikke kompetencer, hvis de fremover skal være sikret et arbejde. En fremskrivning fra Beskæftigelsesregion Syddanmark viser således, at der vil opstå et underskud på knap 5.000 faglærte i Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syddansk Vækstforum har derfor valgt at gøre en ekstra indsats for at opkvalificere medarbejdere på alle niveauer i de syddanske virksomheder.

På et møde 4. april 2013 valgte Vækstforum at fordele 23 mio. kr. på fire projekter, som sætter ind over for henholdsvis ufaglærte, faglærte og medarbejdere med videregående uddannelser.

– Vi står med den udfordring, at medarbejdernes kompetencer ikke altid matcher virksomhedernes behov. Det kan hæmme væksten i Syddanmark, og derfor er vi meget opsatte på at gøre en indsats for at efteruddanne medarbejderne. Vi vil løfte kompetencerne over hele linjen, så vi står stærkt i den internationale konkurrence, siger Carl Holst, formand for Syddansk Vækstforum.

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...