Ansatte i virksomheder skal rustes til fremtiden

24. april 2013 Politik

Virksomhederne i Syddanmark får nu mulighed for at efteruddanne deres medarbejdere, så de er bedre rustede til fremtidens arbejdsmarked. Syddansk Vækstforum har afsat knap 23 mio. kr. til at gøre en særlig indsats for opkvalificering på alle niveauer.

Ufaglærte skal uddannes til faglærte, og faglærte skal have flere specifikke kompetencer, hvis de fremover skal være sikret et arbejde. En fremskrivning fra Beskæftigelsesregion Syddanmark viser således, at der vil opstå et underskud på knap 5.000 faglærte i Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syddansk Vækstforum har derfor valgt at gøre en ekstra indsats for at opkvalificere medarbejdere på alle niveauer i de syddanske virksomheder.

På et møde 4. april 2013 valgte Vækstforum at fordele 23 mio. kr. på fire projekter, som sætter ind over for henholdsvis ufaglærte, faglærte og medarbejdere med videregående uddannelser.

– Vi står med den udfordring, at medarbejdernes kompetencer ikke altid matcher virksomhedernes behov. Det kan hæmme væksten i Syddanmark, og derfor er vi meget opsatte på at gøre en indsats for at efteruddanne medarbejderne. Vi vil løfte kompetencerne over hele linjen, så vi står stærkt i den internationale konkurrence, siger Carl Holst, formand for Syddansk Vækstforum.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...