Ansatte i virksomheder skal rustes til fremtiden

24. april 2013 Politik

Virksomhederne i Syddanmark får nu mulighed for at efteruddanne deres medarbejdere, så de er bedre rustede til fremtidens arbejdsmarked. Syddansk Vækstforum har afsat knap 23 mio. kr. til at gøre en særlig indsats for opkvalificering på alle niveauer.

Ufaglærte skal uddannes til faglærte, og faglærte skal have flere specifikke kompetencer, hvis de fremover skal være sikret et arbejde. En fremskrivning fra Beskæftigelsesregion Syddanmark viser således, at der vil opstå et underskud på knap 5.000 faglærte i Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syddansk Vækstforum har derfor valgt at gøre en ekstra indsats for at opkvalificere medarbejdere på alle niveauer i de syddanske virksomheder.

På et møde 4. april 2013 valgte Vækstforum at fordele 23 mio. kr. på fire projekter, som sætter ind over for henholdsvis ufaglærte, faglærte og medarbejdere med videregående uddannelser.

– Vi står med den udfordring, at medarbejdernes kompetencer ikke altid matcher virksomhedernes behov. Det kan hæmme væksten i Syddanmark, og derfor er vi meget opsatte på at gøre en indsats for at efteruddanne medarbejderne. Vi vil løfte kompetencerne over hele linjen, så vi står stærkt i den internationale konkurrence, siger Carl Holst, formand for Syddansk Vækstforum.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...