Antallet af lærepladser i byggeriet er steget

10. juli 2018 REGIONALT

Antallet af lærepladser i byggeriet er steget markant de seneste fem år. Dermed kan mange flere få opfyldt drømmen om at gå håndværkervejen i region Syddanmark.

Det viser en opgørelse over de seneste fem år fra Dansk Byggeri.

Håndværksvirksomhederne i region Syddanmark har fået travlt, og flere får lyst til at blive håndværker. Antallet af aftaler om lærepladser i bygge- og anlægsbranchen i Syddanmark forventes i 2018 at stige godt 17 procent i forhold til året før.

Udviklingen fra 2014 viser en klar fremgang. I 2014 var der knap 1.360 aftaler om lærepladser i byggeriet i Syddanmark. Med udgangen af 2018 forventer Dansk Byggeri, at der er aftalt godt 2.180 lærepladser. Dermed bliver der skabt godt 800 flere lærepladser i forhold til for fem år siden i region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den skønnede udvikling i 2018 for Syddanmark er baseret på tendenserne fra de første fire måneder i år.

2018 er startet godt

Seneste opgørelse fra april 2018 viser en stigning på godt 17 procent i forhold til samme måned året før i Syddanmark. Der blev lavet knap 640 uddannelsesaftaler i april 2018 mod knap 550 i april 2017.

“Det er dejligt at se, det er gået op for virksomheder, at vi har et stort problem med at skaffe nok faglærte. Vi er ikke i mål endnu, for der går stadig flere på pension, end der bliver uddannet. Men det går den rigtige vej, og hvis udviklingen fortsætter, så ser fremtiden for branchen forholdsvis lys ud”, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...