Art Ensemble Syd skyder årets NŸD Jazz Festival i gang

14. august 2018 Kultur

Sønderborg centrum kommer til at flyde over af brasilianske jazzrytmer, når kulturnatten løber af stablen den 24. august. Det sker når Sønderborgs rytmiske ensemble, Art Ensemble Syd, skyder årets NŸD Jazz Festival i gang. I den anledning får Art Ensemble Syd musikalsk selskab af en amerikansk basunist samt to af Brasiliens bedste musikere.

Brasilianske legender

Den brasilianske trommeslager Luiz “Chuim” Carlos de Sequiera er en legende både i hjemlandet og i Danmark, hvor han var en levende del af jazzmiljøet i 70’erne og 80’erne. Chuim er en vigtig eksponent for stilen samba nuevo der blev introduceret i 60’erne som en jazzet og energisk version af den moderne bossa nova. Pianisten Ricardo Fiúza er rundet af samme tradition og er en anerkendt viderefører af den moderne brasilianske musiktradition. Sammen gæster de to musikere Sønderborg i anledning af årets NŸD Jazz Festival.

Artiklen fortsætter under annoncen

Basunist flyves ind fra USA

Som en ekstra gevinst har Art Ensemble Syd fået den kendte amerikanske basunist Chris Stover med i bandet. Stover er en meget benyttet basunist, bl.a. pga. hans evner indenfor brasiliansk musik. Stover rejser den lange vej fra USA til Sønderborg for at give publikum smag for den brasilianske instrumentalmusik.

Art Ensemble Syd Brazilian Friends spiller to dage

Den gratis udendørskoncert kan opleves den 24. august kl. 22 på Rådhustorvet i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Art Ensemble Syd Brazilian Friends kan i øvrigt gratis opleves igen næste dag kl. 16.15 i SønderborghusParken.

Se hele programmet på festivalens hjemmeside www.nydfestival.com.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>