Arthur Leonard Hindø fra AGS vandt sprogkonkurrence

23. april 2022 Uddannelse
Arthur Leonard Hindø og Mads Pedersen. Pressefoto
Arthur Leonard Hindø og Mads Pedersen. Pressefoto

Wer ist der Beste Deutschschüler Dänemarks? Arthur Leonard Hindø aus AGS!

Sådan kunne et kampråb have lydt efter afviklingen af International Language Competition, der finder sted i Danmark en gang årligt. Vinderen i kategorien ‘Tysk modersmål’ blev nemlig AGS-eleven, Arthur Leonard Hindø fra b23-klassen, der både i semifinalen og finalen strøg helt til tops på podiet.

Bag konkurrencen, der både handler grammatik om, ordforråd, lytteforståelse og kulturelt kendskab, står organisationerne ItsLearning og Mundolingue.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arthur Leonard Hindø blev hyldet til skolens fællessamling, hvor AGS’ nye vicerektor, Mads Pedersen, overrakte pokalen og de medfølgende 3.000 kroner.

AGS har i de seneste år opprioriteret sprogundervisningen, hvilket bl.a. omfatter deltagelse i større og mindre konkurrencer, i forlængelse af regeringens og erhvervslivets ønske om et større tilvalg af sproglige uddannelser blandt unge.

iLcompetition er den største sprogkonkurrence i Skandinavien indenfor sprogene tysk, fransk, spansk og engelsk med flere end 50.000 deltagere. Den gennemføres i øjeblikket i Sverige, Danmark og snart også i Norge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkurrencens primære formål er, at de unge opnår en øget interesse for kulturen, historien og samfundsforholdene i de lande, hvor målsproget tales, og på den måde være katalysator for udvikling af de unges sprogkundskaber.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...