Automatiklærling fra EUC Syd videre til DM i Skills

3. november 2021 Uddannelse
Pressefoto
Pressefoto

Regionsmesterskabet for automatikteknikere har netop fundet sted hos EUC Syd i Sønderborg. Under regionsmesterskabet blev kun EUC Syd repræsenteret, og derfor fik fem af vores elever chancen for at komme videre til DM i Skills 2022, nemlig Josh Bonus Carstensen, Arturs Gruzdevs, Alexander Visby, Jesper Bundgaard Madsen og Christian Lyngholm Christiansen, skriver Euc Syd i en pressemeddelelse.

Som automatiktekniker kan man blive mødt af mange forskelligartede opgaver. Derfor fik de fem elever to forskellige opgaver, som de skulle arbejde med under mesterskabet: Montage og idriftsættelse nødstop og tilslutning af frekvensomformer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagens vinder blev Josh Bonus Carstensen, som nu skal forberede sig på DM i Skills 2022, der finder sted i Høng i slutningen af april.

Op til regionsmesterskabet havde alle fem elever arbejdet hårdt på deres skoler og arbejdspladser, så de var forberedte på dagen. Samtidig fik alle deltagere stor støtte fra deres mestre, og det var virksomhederne, som var med til at beslutte, hvilke elever skulle deltage. Josh Bonus Carstensen, Alexander Visby og Christian Lyngholm Christiansen er alle lærlinge hos Novo Nordisk, mens Arturs Gruzdevs og Jesper Bundgaard Madsen er lærlinge hos Danfoss.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faglærer Rune Stræde Andersen fortæller, at eleverne har fået rigtig god støtte fra de to virksomheder. ”Virksomhederne valgte de fem elever. Vi kom med vores anbefalinger, og eleverne kunne selvfølgelig også sige nej tak. Så de har alle fuld opbakning fra både os og virksomhederne.”

Årets deltagere blev bedømt ud fra en række fastlagte kriterier, som afgør vinderne. Under regionsmesterskabet leverede Josh altså det bedste resultat over en række parametre. Alle deltagere får dog diplomer, som kan vedlægges cv’et. Den kommende DM-deltager skal nu i træningsforløb, som hans mester støtter op om. Hans faglige kunnen skal finpudses, og flere teknikker skal prøves af, hvilket han glæder sig til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cirka 300 unge skal kæmpe ved DM i Skills 2022 om at blive den absolut bedste inden for deres fag. Vinder man DM giver det direkte adgang til World Skills, der afholdes hvert andet år – næste gang er i oktober 2022 i Shanghai i Kina.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...