Axel Johnsen fra Gråsten bliver direktør for Museum Sønderjylland

30. juni 2021 Erhverv

Historiker Axel Johnsen tiltræder 1. august stillingen som ny direktør for Museum Sønderjylland. Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Axel Johnsen til at videreføre museets ambitiøse strategi, der i de kommende år både skal styrke museets arbejde med kulturarven og modernisere besøgsstederne i de fire sønderjyske kommuner.

Som direktør for Museum Sønderjylland vil Axel Johnsen fortsætte arbejdet ad de spor, der blev lagt for museet i 2018. Der bliver i de kommende år fokus på indtjeningen og på moderniseringen af de 10 enkeltmuseers tilbud og fremtoning, der skal blive mere indbydende og attraktiv. Ifølge Axel Johnsen handler det både om den smukke indpakning og det spændende faglige indhold:

Artiklen fortsætter under annoncen

”De to ting følges ad. Vi er i den luksussituation, at vores kernestof, grænselandet i videste forstand, rummer både lokale, regionale, nationale og internationale aspekter. Det er en gave for et museum at arbejde med. Men det er også en opgave, der forpligter. Jeg glæder mig til at arbejde med udviklingen af vores museer.”

Axel Johnsen er opvokset i grænselandet og bor i Gråsten.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. september 2021 Kultur, Broager

Broager-pige – der studerer musik – udgiver sin tredje single

29. september 2021 Kultur

Anne Sofie Wraae tog sine første musikalske skridt i Broager Kirkes kor og senere var hun med i pigekorets juniorkor. Og som hun selv siger, så har oplevelserne og lærdommen hun fik der, skabt grobunden for den karriere som soloartist, som hun følger nu. Ved siden af sit virke som artist studerer Anne-Sofie musikvidenskab på […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49