Axel Johnsen fra Gråsten bliver direktør for Museum Sønderjylland

30. juni 2021 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Historiker Axel Johnsen tiltræder 1. august stillingen som ny direktør for Museum Sønderjylland. Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Axel Johnsen til at videreføre museets ambitiøse strategi, der i de kommende år både skal styrke museets arbejde med kulturarven og modernisere besøgsstederne i de fire sønderjyske kommuner.

Som direktør for Museum Sønderjylland vil Axel Johnsen fortsætte arbejdet ad de spor, der blev lagt for museet i 2018. Der bliver i de kommende år fokus på indtjeningen og på moderniseringen af de 10 enkeltmuseers tilbud og fremtoning, der skal blive mere indbydende og attraktiv. Ifølge Axel Johnsen handler det både om den smukke indpakning og det spændende faglige indhold:

Artiklen fortsætter under annoncen

”De to ting følges ad. Vi er i den luksussituation, at vores kernestof, grænselandet i videste forstand, rummer både lokale, regionale, nationale og internationale aspekter. Det er en gave for et museum at arbejde med. Men det er også en opgave, der forpligter. Jeg glæder mig til at arbejde med udviklingen af vores museer.”

Axel Johnsen er opvokset i grænselandet og bor i Gråsten.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...