Bæredygtige resultater med Grøn Generation

8. maj 2015 Uddannelse

. Allerede i 1987 fastslog Brundtland-rapporten, at kimen til bæredygtighed skabes gennem oplysning og uddannelse af nye grønne generationer. Derfor: “Ingen bæredygtig udvikling uden uddannelse”

Lige siden har der været megen snak, men kun lidt handling om bæredygtig udvikling gennem uddannelse. Men det råder Sønderborg Kommune og otte andre kommuner nu bod på, i det fireårige projekt Grøn Generation, hvor uddannelse bruges som løftestang for fremtidens bæredygtighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

untitled

Onsdag den 6. maj mødtes politikere og embedsmænd fra Sønderborg Kommune og de otte andre Grøn Generation-kommuner, for at gøre midtvejsstatus. Ved seminaret i Nyborg, deltog politikere fra hele det politiske spektrum, og delte erfaringer og resultater, som nu tages med hjem til det videre arbejde med de kommunale strategier og fremtidige initiativer.

Grønne generationer er godt på vej 

Sønderborg Kommune har i halvandet år været en del af projektet Grøn Generation, og viden og konkrete initiativer begynder nu at tage fart og form.

Det glæder formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, Erik Lorenzen, der deltog i seminaret i Nyborg.

Birgitte Bjørn Petersen sidder med ansvaret for at brede grønne tanker ud.

Birgitte Bjørn Petersen sidder i House of Science med ansvaret for at brede grønne tanker ud.

“Vi har udviklet en grøn læseplan for skolerne i Sønderborg Kommune, vi holder naturvidenskabsfestival, eleverne lærer om affald som ressource og har temauge om rent vand. Vi har også holdt projektmesterskaber og naturfagsmaraton. Og i forbindelse med Forskningens Døgn indgår en række foredrag, der sætter fokus på miljø og bæredygtighed. Jeg er helt overbevist om, at vi er i fuld gang med at uddanne en ny generation af grønne ambassadører, der kommer til at præge den grønne dagsorden i de kommende år”, siger Erik Lorenzen.

Tværgående samarbejde 

I Grøn Generation er samarbejde på tværs af de kommunale forvaltninger et helt centralt element i den succesfulde samskabelse.

Grøn Generation er et tværgående landsdækkende projekt, som bidrager til udvikling af et bæredygtigt samfund via uddannelse. Målet er, at engagere kommuner i at udvikle kommunale strategier til at fremme uddannelse for de nye grønne generationer. Grøn Generation tager afsæt i eksisterende nationale og kommunale strukturer og initiativer, og er støttet af Villum Fonden.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk