Banke ApS fik gavn af et besøg fra SDU

19. august 2021 Erhverv
SDU på besøg hos Banke ApS
SDU på besøg hos Banke ApS

Forskere fra Center for Industriel Mekanik, CIM, besøgte før sommerferien Banke ApS, der leverer løsninger til elektrificering af arbejdskøretøjer. Holdet af forskere var i dagens anledning forstærket af forskere fra Center for Industriel Elektronik, CIE. Det blev et givtigt visit for både virksomheden i Ormstoft og delegationen fra SDU i Sønderborg.

“Det tegner lyst”!

Sådan lyder konklusionen fra direktør og stifter af Banke ApS, Rasmus Banke, efter han havde haft besøg af et en delegation forskere fra CIM og CIE ved SDU i Sønderborg. Direktør Rasmus Banke viste rundt i produktionen, hvilket gav anledning til faglig sparring og dialoger om, hvor SDU og diskussioner fik lov til at blomstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der var mange kendte ansigter blandt de dygtige forskere og undervisere, som vi igennem de seneste 10 år har haft et godt og frugtbart samarbejde med. Der var også mange nye kræfter blandt de besøgende og vi fik et grundigt indblik i, hvad der foregår af nye spændende ting på SDU som helhed, men selvfølgelig på CIE og CIM i særdeleshed. Mulighederne har aldrig været bedre”.

Rasmus Banke fortællere videre, at den retning man har valgt på SDU, kommer til at få indflydelse på virksomhedens valg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi havde næppe turdet give os i kast med udvikling af effektelektronik på egen hånd, hvis ikke vi havde adgang til samarbejdet med SDU. Men nu kaster vi os formentlig ud i det. Vi kan købe os adgang til laboratorier, som ellers ville være udenfor vores rækkevidde, og vi kan indgå i langvarige samarbejdsrelationer om produktudvikling”.

Små og mellemstore virksomheder som f.eks. Banke ApS har sjældent en størrelse, hvor der er plads til teknologiudvikling for egne budgetter. Derfor kan det være værdifuldt for SMV’erne at samarbejde med SDU og andre universiteter. Det fortæller innovationskonsulent ved SDU, Frederik Gottlieb:

Artiklen fortsætter under annoncen

“På SDU Sønderborg bygger vi bro mellem den nyeste forskning og industriens behov. I den sammenhæng har vi lavet konceptet ’CIM på tur’, hvor vi hver anden fredag besøger en lokal virksomhed for at ‘sparke dæk’ og høre om virksomhedens tekniske udfordringer, og på den måde aftale et samarbejde, som kan indebære alt lige fra et semesterprojekt, et praktikophold til et stort fælles forskningsprojekt”.

Hvis du ønsker at få besøg af CIM, så kan du læse mere på SDU Sønderborgs side om industrielt samarbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...