Bedre hjælp til unge selvsskadere og spiseforstyrrede

10. december 2015 Sundeved

Hele 109 har meldt sig til den såkaldte KISS-uddannelse, som den 15.-16. december gennemføres i Udviklingshuset i Havnbjerg. Deltagerne kommer fra efterskoler, ungdomsuddannelser og kommunale afdelinger.

Uddannelsen udbydes af Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade (LMS) og er gratis. Medarbejderne kkcuddannes bl.a. i at blive gode til at spotte børn og unge med spiseforstyrrelser eller selvskadende adfærd så tidligt som muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nogle af vores medarbejdere har ønsket at blive bedre uddannet på området, så det er rigtig rart, at LMS nu er kommet med tilbuddet til os. Jeg glæder mig også over, at så mange har meldt sig til, fordi det viser en stor vilje til at blive bedre til arbejdet med både at spotte og hjælpe de unge”, siger formand for sundhedsudvalget, Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kommune oplever et stigende antal borgere med spiseforstyrrelser og selvskade. Mange af borgerne kommer kommunen først i kontakt med, når deres spiseforstyrrelse eller selvskade er kompleks og har stået på i lang tid.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk