Bedre vilkår for eliteidrætsudøvere i Sønderborg

2. december 2020 Uddannelse
Christopher Lentfer. Pressefoto.
Christopher Lentfer. Pressefoto.

Statsskolen har på et møde i november – med nogle af byens største idrætsforeninger, Sønderborg Kommune og Sønderborg Talentakademi – præsenteret sit nye tilbud til eliteidrætsudøvere i Sønderborg.

Tilbuddet skal skabe bedre rammer for byens unge eliteidrætsudøvere for at kombinere idræt på et højt niveau med ønsket om at få en ungdomsuddannelse.

Mange unge med Dual career har udfordringer med at få tid til både skole, idræt og et socialt liv ved siden af. Nogle unge bruger over 70 timer om ugen på skole og idræt alene. Dette er 15 timer mere om ugen end for bare ti år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil vi gøre noget ved, skriver Statsskolen i en pressemeddelelse.

Fra august 2021 lancerer vi derfor et nyt tilbud til unge, der dyrker idræt på et højt niveau.

Tilbuddet er rettet mod unge, der er seriøse med deres sport, træner mange gange om ugen og befinder sig iblandt eliten eller lige under.

På Sønderborg Statsskole vil eliteidrætsudøverne blive samlet i én klasse i et 3-årigt-forløb, hvor der vil blive mulighed for morgentræning to dage om ugen. Klassen får desuden tilknyttet idrætsmentorer, som kan hjælpe med både mental- og fysisk træning. Dette er sammen med øget fleksibilitet noget af det, de unge efterspørger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rune Overlund Sørensen, elev på Statsskolen og håndboldspiller i SønderjyskE:

”At gå i en klasse med andre, som dyrker idræt på samme niveau, ville have været en kæmpe fordel. Man

ville være sammen om både sport og skole, og ville kunne hjælpe og støtte hinanden ”.

I samarbejde med foreningerne vil Sønderborg Statsskole sikre fleksibilitet for eliteidrætsudøverne i hverdagen samt tilbyde alternativ og virtuel undervisning, hvis eleverne er afsted på f.eks. træningslejr eller til konkurrence. Eleverne i klassen vil ligeledes blive parret to og to, i en study-buddy-ordning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbuddet vil desuden få de vel nok bedste rammer for idræt i Sønderborg, fordi Statsskolen i december begynder på byggeriet af ny idrætshal med træningscenter og kunststofbane.

”På Statsskolen har vi et stort fokus på idræt. Udover skabelsen af det nye eliteidrætstilbud er vi i gang med at skabe et bredere samarbejde med byens foreninger og vi begynder på opførelsen af nye, helt moderne idrætsfaciliteter her i december”, siger rektor Ole Kamp Hansen.

Statsskolen er desuden blevet optaget i Elitegymnasier.dk og har i mange år også haft elever i Team Danmark-regi. Det er naturligvis også stadig en mulighed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, REGIONALT

Sol og Strand vil leje sommerhuse ud i et strategisk samarbejde med Interhome

8. februar 2023 Erhverv

Interhome – det Schweiz-baserede selskab, der udlejer flere end 35.000 ferieboliger ud over hele Europa – og danske Sol og Strand Feriehusudlejning, der hvert år udlejer 6.500 private feriehuse langs Danmarks kyster til danske og udenlandske feriegæster, har indgået et strategisk samarbejde. Som en del af samarbejdet vil de to selskaber hjælpe hinanden med at […]

Læs mere...