Beskæftigelsestrategi: Det går stort set ret godt i Jobcenter

11. september 2016 Uddannelse

På nuværende tidspunkt er opfyldelsen af beskæftigelsesstrategien på en række områder god. Mange af målsætningerne er nået.

Det vil forvaltningen fortælle politikerne i Arbejdsmarkedsudvalget på onsdag, når der er udvalgsmøde.

Udviklingen er på enkelte områder gået langsommere end ønsket, men tendensen peger dog i den rigtige retning.

Forventningen er at de initiativer og investeringer, som er sat i gang det første halve år, vil have en positiv effekt fremadrettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samlet set er opfyldelsen af beskæftigelsesstrategiens målsætninger overvejende god.

Målsætningen med flere voksenlærlingeforløb fra ledighed i hele 2016 er nået. Målet er 25 nye voksenlærlingepladser, og ved udgangen af august måned var de 25 pladser i gang.

Der også 30 erhvervsgrunduddannelsesforløb efter første halvår, hvor målet er, at der ved udgangen af 3. kvartal skal være mindst 20 forløb. De to mål er fortsat værd at have fokus på, fordi de bringer borgere i beskæftigelse, og samtidig bidrager til et kompetence- og uddannelsesløft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jobparate på kontanthjælp sendes i ordinært job

Områderne kontant- og uddannelseshjælp har ekstra opmærksomhed.

For jobparate kontanthjælpsmodtagere gennemfører Jobcentret jobformidling til ordinære jobs.

For aktivitetsparate har jobcentret gang i en socialfaglig screening, hvor fokus er på progression, rette indsats og rette ydelse.

Forvaltningen samarbejder med andre sønderjyske jobcentre og erhvervsuddannelser om at lave brobygningsforløb som første valg for unge ledige uden uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen vil i den kommende periode have særlig opmærksomhed på den virksomhedsrettede indsats på integrationsområdet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...