Beskæftigelsestrategi: Det går stort set ret godt i Jobcenter

11. september 2016 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

På nuværende tidspunkt er opfyldelsen af beskæftigelsesstrategien på en række områder god. Mange af målsætningerne er nået.

Det vil forvaltningen fortælle politikerne i Arbejdsmarkedsudvalget på onsdag, når der er udvalgsmøde.

Udviklingen er på enkelte områder gået langsommere end ønsket, men tendensen peger dog i den rigtige retning.

Forventningen er at de initiativer og investeringer, som er sat i gang det første halve år, vil have en positiv effekt fremadrettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samlet set er opfyldelsen af beskæftigelsesstrategiens målsætninger overvejende god.

Målsætningen med flere voksenlærlingeforløb fra ledighed i hele 2016 er nået. Målet er 25 nye voksenlærlingepladser, og ved udgangen af august måned var de 25 pladser i gang.

Der også 30 erhvervsgrunduddannelsesforløb efter første halvår, hvor målet er, at der ved udgangen af 3. kvartal skal være mindst 20 forløb. De to mål er fortsat værd at have fokus på, fordi de bringer borgere i beskæftigelse, og samtidig bidrager til et kompetence- og uddannelsesløft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jobparate på kontanthjælp sendes i ordinært job

Områderne kontant- og uddannelseshjælp har ekstra opmærksomhed.

For jobparate kontanthjælpsmodtagere gennemfører Jobcentret jobformidling til ordinære jobs.

For aktivitetsparate har jobcentret gang i en socialfaglig screening, hvor fokus er på progression, rette indsats og rette ydelse.

Forvaltningen samarbejder med andre sønderjyske jobcentre og erhvervsuddannelser om at lave brobygningsforløb som første valg for unge ledige uden uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen vil i den kommende periode have særlig opmærksomhed på den virksomhedsrettede indsats på integrationsområdet.

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...