Betinget godkendelse af fjernvarmeprojekt for Avnbøl og Ullerup

Arkivfoto
Arkivfoto
1. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Varme har netop modtaget en betinget godkendelse af projektforslaget for fjernvarmeudrulning i Avnbøl og Ullerup. Projektet sættes i gang i 2025. Den betingede godkendelse fra Sønderborg Kommune danner grundlag for en netop afsendt ansøgning om tilskud fra fjernvarmepuljen, der administreres af Energistyrelsen, og som åbner i dag, torsdag.

Godkendelsen af projektet vil ikke alene gavne borgerne i Avnbøl og Ullerup, men det vil også markere et vigtigt skridt mod en mere miljøvenlig opvarmning, idet begge byer i dag hovedsageligt opvarmes med fossil naturgas.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hos Sønderborg Varme er vi glade for, at projektet nu er betinget godkendt, og at vi er kommet et skridt nærmere på at levere fjernvarme til Avnbøl og Ullerup. Ved at forsyne flere med miljøvenlig fjernvarme, får vi et endnu bedre fundament at stå på, og er vi med til at mindske afhængigheden af fossile energikilder. Denne milepæl er ikke mindst opnået ved et stort lokalt engagement hos følgegruppen fra det oprindelige lokale projekt, og den store opbakning blandt borgerne”, siger Erik Wolff, direktør for Sønderborg Varme, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Varme arbejder sideløbende på at få en aftale om levering af fjernvarme til Danish Crown, hvilket er afgørende for, om der kommer fjernvarme til Blans.

Fjernvarme til Nybøl og Vester Sottrup 

Ledningen til Avnbøl og Ullerup vil blive koblet på den planlagte transmissionsledning mellem Sønderborg og Gråsten, som også skal forsyne Nybøl og Vester Sottrup, hvor borgerne har taget rigtig godt imod muligheden for at få fjernvarme.

Sønderborg Varme er allerede i gang med projekteringen af projektet, og forventer at begynde anlægsarbejdet her i 2024.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...