Biljagt på tværs af den dansk-tyske grænse

9. oktober 2014 Uncategorized

Både dansk og tysk politi var i aftes involveret i en jagt på en biltyv, der, efter masser af dramatik, endte med, at dansk politi kunne anholde og præsentere en 35-årig mand for en række forskellige sigtelser. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”politi” width=”300″ height=”200″ />

Episoden tog sin begyndelse kl. 20.55, da en mand stillede sin Ford Grand C-max fra sig i Borggade i Gråsten og lod bilen køre i tomgang.

Det benyttede en tyv sig af. Han stjal bilen og satte kursen mod Tyskland. hvorfor det tyske politi blev koblet på sagen.

“Kollegerne i Tyskland får øje på bilen i Flensborg og forfølger den, og under biljagten påkører biltyven en af de tyske patruljevogne”, fortæller vagthavende ved Sønderborg Politi, Peter Baum.

Biltyven fortsatte sin flugt tilbage til Danmark med tysk politi lige  i hælene. Klokken var da blevet omkring 23, da de tyske betjente mistede kontakten med bilen og biltyven i Rinkenæs.

“Heldigvis var der to vidner, der så manden stille bilen fra sig på Syrenvej, og de kunne give os et så godt signalement af biltyven, så vi kl. 23.29 kunne anholde den 35-årige mand på Nalmadebro i Gråsten og sigte ham for tyveri af bilen og  kørsel uden kørekort (manden har ikke generhvervet sit kørekort, red.) , fortæller Peter Baum.

I forbindelse med anholdelsen blev mandens bopæl ransaget, og her fandt politiet bl.a. en GPS og øl, der stammede fra den stjålne bil. Manden nægtede sig skyldig i sigtelserne.

Han var ædru ved anholdelsen, men var ifølge poltiet påvirket af euforiserende stoffer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk