Biljagt på tværs af den dansk-tyske grænse

9. oktober 2014 Uncategorized

Både dansk og tysk politi var i aftes involveret i en jagt på en biltyv, der, efter masser af dramatik, endte med, at dansk politi kunne anholde og præsentere en 35-årig mand for en række forskellige sigtelser.politi

Episoden tog sin begyndelse kl. 20.55, da en mand stillede sin Ford Grand C-max fra sig i Borggade i Gråsten og lod bilen køre i tomgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det benyttede en tyv sig af. Han stjal bilen og satte kursen mod Tyskland. hvorfor det tyske politi blev koblet på sagen.

“Kollegerne i Tyskland får øje på bilen i Flensborg og forfølger den, og under biljagten påkører biltyven en af de tyske patruljevogne”, fortæller vagthavende ved Sønderborg Politi, Peter Baum.

Biltyven fortsatte sin flugt tilbage til Danmark med tysk politi lige  i hælene. Klokken var da blevet omkring 23, da de tyske betjente mistede kontakten med bilen og biltyven i Rinkenæs.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Heldigvis var der to vidner, der så manden stille bilen fra sig på Syrenvej, og de kunne give os et så godt signalement af biltyven, så vi kl. 23.29 kunne anholde den 35-årige mand på Nalmadebro i Gråsten og sigte ham for tyveri af bilen og  kørsel uden kørekort (manden har ikke generhvervet sit kørekort, red.) , fortæller Peter Baum.

I forbindelse med anholdelsen blev mandens bopæl ransaget, og her fandt politiet bl.a. en GPS og øl, der stammede fra den stjålne bil. Manden nægtede sig skyldig i sigtelserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han var ædru ved anholdelsen, men var ifølge poltiet påvirket af euforiserende stoffer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 Politik, Sønderborg

Hvor er Sønderborg Kommunes handicappolitiske visioner?

28. september 2023 Politik

Handicapbevægelse i Sønderborg inviterer til møde om visioner for handicapbevægelsen i Sønderborg. Mødet skal foregå i MultiKulturhuset sal den 23. oktober fra klokken 19 ”Vi er naturligvis interesseret i at høre om tankerne bag besparelserne, om prioriteringerne som vores politikere gør, om kommunens henvendelse til KL og regeringen, ja om alle de tiltag og initiativer, […]

Læs mere...