Biogas giver masser af fordele – nu går arbejdet i gang ved Sønderborg

28. september 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Landmændene i BioenergiSyd mødes i Kværs – formanden håber på, at mange kommer for at høre nærmere om mulighederne for at blive leverandør.

BioenergiSyd tager nu fat på det videre arbejde i forbindelse med byggeriet af to biogasanlæg i Sønderborg kommune, og i den forbindelse efterlyser foreningens formand, Andreas Bonde, tilkendegivelser fra landmandskolleger:

”Det er nu, vi skal have meldinger fra områdets landmænd om, hvorvidt de vil være med til at undersøge mulighederne i biogas. Landmændene skal ud af busken, så vi kan komme videre med arbejdet med at skabe grundlaget for de to anlæg. Mængden af gylle bliver afgørende for anlæggenes størrelse”, siger Andreas Bonde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landmandsmøde i Kværs

For at komme videre gennemfører BioenergiSyd mandag 9. oktober et landmandsmøde og en ekstraordinær generalforsamling på Kværs kro. På mødet bliver forretningsplanen for to nye anlæg præsenteret, ligesom der orienteres om mulighederne som leverandør. Desuden taler chefrådgiver Helge Lorenzen, LandboSyd, om den fremtidige udvikling på området. Han ser kun fordele ved at blive leverandør og opfordrer alle til at komme til mødet.

Al mulig grund til at dukke op

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er nu så langt fremme med arbejdet, at det er nødvendigt, at landmændene bakker op. Frem til 1. november er det muligt at blive medlem af BioenergiSyd for 5.000 kr., og derefter er prisen 20.000 kr. Ved at gå med siger man ja til at undersøge mulighederne, men der er ingen krav om senere at skulle underskrive en kontrakt. Dermed er der al mulig grund til at komme til mødet, så man bevarer muligheden for at kunne deltage og for kunne blive leverandør,” siger Andreas Bonde i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En stærk partner

Næstformand Martin Lambert Pedersen er tilfreds med aftalen:

”BioenergiSyd blev stiftet i 2009, og lige siden har vi arbejdet med mulighederne for etablering af et biogasanlæg i området. Vi har nu fundet en stærk partner i NGF, med erfaring fra andre anlæg i Danmark, og som ser positivt på området. Når aftalen er godkendt, går detailprojekteringen i gang. Derfor er det vigtigt, at interesserede landmænd nu melder sig ind i BioenergiSyd, som bliver den fremtidige leverandørforening til biogasanlæggene”, siger Martin Lambert Pedersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...