Biogas i Kværs: Åstedsforretningen er flyttet til en gang i august

26. juni 2021 Erhverv
Biogasanlægget i Kværs. Foto: Claus Christensen
Biogasanlægget i Kværs. Foto: Claus Christensen

De grundejere på Feldstedvej i Kværs, som havde set frem til, at der ville blive holdt åstedsforretning på deres jord, har fået en mail, hvor der står, at der ikke kommer besøg den 28. juni.

Forvaltningen har udskudt selve åstedsforretningen, fordi der kunne opstå tvivl om formalia i forbindelse med den tidligere indkaldelse dertil. Konkret handler det om frister overfor lodsejerne i forbindelse med indkaldelsen. For at undgå tvivl om formalia, har forvaltningen derfor valgt at udskyde til august”, siger Teknik- og Miljøforvaltningens direktør, Bjarke Eriksen, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Lars Hansen og Hans Lilleør i Kværs, som skulle have haft besøg, fordi Nature Energy skal bruge en del af deres jord i forbindelse med byggeriet af deres biogasanlæg i Kværs.

Lars Hansen repræsenteres af sin bror, Henning Hansen, som fortæller, at han vil være grundigt forberedt til åstedsforretningen, hvor han vil have svar på en del spørgsmål.

“Og svares der ikke rigtigt, så beder jeg dem forlade matriklen”, siger Henning Hansen til SønderborgNYT. Nature Energy har tidligere givet grundejerne et tilbud på jorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var et tilbud, som ingen af os kunne sige ja til”, siger Henning Hansen.

Netop det, at de to lodsejere har sagt nej til at handle med Nature Energy, det gør at kommunen ‘tvangsopkøber’ en del af deres jord og sælger det til den private virksomhed, Nature Energy.

Nature Energy skal bruge en del af Lars Hansens jord og der skal også fjernes nogle tæer.

“Det betyder, at de biler, som kommer kørende fra Feldsted, når det er mørkt, de lyser hans stue op. Hertil kommer der støjgener fra trafikken og de bliver jo ikke mindre, når træerne fjernes”, siger Henning Hansen, som ikke har tillid til aftaler med Nature Energy.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...