Blå-rød duo tager afsæt i forskelligheden og står sammen i valgkampen

13. oktober 2017 Sundeved

De to erhvervsfolk, Heidi F. Jørgensen og Jesper Kock, satser begge på at komme med ved bordet, når det nye byråd skal samles efter nytår. Hvis det skal lykkes, så skal de have stemmer nok til at komme ind gennem nåleøjet.

Stemmerne vil de arbejde for at få på en valgkamptur rundt på Als.

“Vi tager kaffe, te og kage med”, siger Hedi F. Jørgensen.

“Og så har vi nogle spørgsmål til dem, der kommer og snakker med os.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svarene på spørgsmålene skal ned på en seddel og så er der chance for at vinde en gave, som den politiske duo køber i den by, som vi besøger”.

Forskellighed som afsæt til god dialog

“Vi er konkurrenter i restaurationsbranchen og i politik, hvor vi kommer fra hver sit parti. Men som vi gør i restaurationsbranchen, så vil vi også arbejde sammen i det nye byråd”, siger Hedi F. Jørgensen, som bor i landlige omgivelser i Stolbroløkke på Nordals.

“Hedi F. Jørgensen er fra Venstre og jeg er socialdemokrat. Hun er fra landet og jeg er fra Sønderborg by, så der er nogle forskelle, men der er også rigtigt meget, vi kan arbejde sammen om”, siger Jesper Kock til SønderborgNYT. Parret er sikre på, at netop det, at de ser forskelligt på tingene, kan give den dialog, som bliver vejen til de bedste løsninger.

“Og vi tænker hele tiden i, hvad der er bedst for hele kommunen. Byrådet er ikke alene valgt for at gavne  Sønderborg by eller Stolbroløkke og omegn”, siger Heidi F. Jørgensen.

Begge ved, at de gode ting slet ikke handler om partifarve, men om samarbejde.

Heidi F. Jørgensen og Jesper Kock er klar til kaffe og snak.

“Og for mig er dialog ikke, at jeg skal overbevise andre om, at jeg eller Venstre har ret. Dialog handler lige så meget om at lytte, så de bedste løsninger kommer frem i samtalen”, siger Heidi F. Jørgensen.

“Det er jo sådan, at alle 31 lokalpolitikere alle vil det bedste for kommunen. For det meste er det bare vejen til at gøre det bedste, der er uenighed om”, siger Jesper Kock og tilføjer, at han og Venstre-kvinden vil bruge det, som de er fælles om, som afsæt til at snakke det på plads, som de ikke er helt enige om.

Samler gode ideer i hele kommunen

Når kandidaterne tager rundt i kommunen, så er det ikke alene for at fortælle om sig selv og de ting, som de vil arbejde med.

“Der er jo ingen af os, der ved, hvad mennesker på Broagerland, i Asserballe og eksempelvis Vollerup synes, der er brug for hos dem. Så vi tager en postkasse med, som vi samler forslag ind i”, siger den blårøde duo.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk