Ligeværd-formand: Sønderborg Friskoles underretninger er direkte ondskabsfulde

17. marts 2016 Uddannelse

“Sønderborg Friskole er ikke en skole, men et opholdssted for de børn, der passer ind. Passer de ikke ind, så bliver de smidt ud – og hvis såkaldt svage forældre lukker munden op, så bliver den lukket med en underretning til kommunen”.

Sådan siger tidligere Artiklen fortsætter under annoncen

5;”> friskolelærere og friskolens bestyrelsesmedlem Frank Kristensen til SønderborgNYT.

Jørn Thrane kalder friskolens underretninger for direkte ondskabsfulde.

Jørn Thrane kalder friskolens underretninger for direkte ondskabsfulde.

“Når en familie pludselig bliver kontaktet af kommunen, fordi der er ‘noget galt’ med deres barn, så får de jo rigeligt at bekymre sig om og så har de ikke tid til at finde svaret på deres spørgsmål til og om Sønderborg Friskole”, siger flere tidligere lærere fra Sønderborg Friskole, som SønderborgNYT har talt med.

Formanden for Ligeværd i Sønderborg har set nogle af underretningerne og hans konklusion er, at de er helt og aldeles grundløse. Han opfatter dem som ren chikane.

“Jeg vil gå så langt som at kalde dem for ondskabsfulde”, siger Ligeværd-formand Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Forældre skal tænke sig grundigt om

De tidligere lærere og Frank Kristensen opfordrer forældre til at tænke sig rigtigt godt om, inden de skriver deres barn ind på Sønderborg Friskole. Det samme gør Jørn Thrane fra Ligeværd.

“De kan jo starte med at spørge til hverdagens struktur og den langsigtede plan for undervisningen og spørge ind til, hvem der tager sig af tilsynet med friskolen. Tilsynet er jo den væg, som friskolen skal spille bolden op imod og dermed være i konstant udvikling”, siger gruppen af lærere der også anbefaler at der stilles spørgsmål til antallet af udmeldte elever samt årsagen til udmeldelserne.

11831803_1070145106369386_6032052089430274540_n“Hvis det bliver sagt, der er en struktur, der er styret af tilfældighedernes spil på hver enkelt dag, at der ikke er langsigtede planer for noget som helst samt at tilsynet foretages af en bekendt til den konstituerede skoleleder, så bliver der talt sandt”, fortæller gruppen af de tidligere lærere. De siger videre, at skolens leder også bør nævne, at kritik fra forældre udløser et rødt kort eller en underretning.

De tilføjer, det tit og ofte er de ældre friskoleelever, der passer de mindre i SFO’en.

“Hvis meningen, med at gå i skole, er, at børnene skal modtage undervisning og ikke bare opbevares, så skal der kigges på alternativer til Sønderborg Friskole”, siger den gruppe af tidligere lærere som SønderborgNYT har talt med

SønderborgNYT har forelagt de tidligere læreres kritik af hverdagen på Sønderborg Friskole for bestyrelsesformand Ingeborg Johannsen der kort udtaler:

“Der vil altid være nogen, der er utilfredse.De kan mene, hvad de vil” og havde ikke yderligere kommentarer til den kritik som er blevet rejst af de tidligere lærere.

De tidligere lærere fra Sønderborg Friskole er i nye job. De har læst artiklerne igennem inden udgivelse for at sikre, der ikke er misforståelser af nogen art.

Læs også: Anklager om magtmisbrug og kaotiske forhold på Sønderborg Friskole.
Læs også: Kritiske påstande preller af på formanden for Sønderborg Friskole

Læs mere om Sønderborg Friskole HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk