Børn fra kulturprojekt i Kenya besøgte Ahlmann-Skolen

29. september 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Kulturprojektet Nafsi Africa er et kulturprojekt, som giver børn i Kenyas slumområder glæde, sammenhold og tro på fremtiden. I disse måneder er en gruppe afrikanere fra kulturprojektet på turné i Danmark, hvor de møder danske skolebørn, som lærer om afrikanske børns hverdage og de afrikanerne lærer, hvordan det er at være barn i Danmark.

img_9118

De afrikanske børn undrer sig over, at danske børn ikke er stille og hører efter i skoletimerne.

Under deres ophold i Danmark bor afrikanerne hos danske familier og på den måde sker der en kulturudveksling, der gør begge parter lidt klogere på hinanden.

“Jeg vil gerne være barn i Danmark, fordi der er så meget frihed her”, siger en af de afrikanske piger til SønderborgNYT. I Afrika skal man betale for at gå i skole og afrikanske børn er helt og aldeles klar over, at vejen ud af slumkvartererne hedder uddannelse.

“Vi undrer os over, at danske skolebørn opfører sig, som de gør i stedet for at sidde stille og høre efter. De er heldige, fordi de får lov til at gå i skole”, siger en afrikansk dreng. I klassen, der havde besøg af afrikanerne, gik der små 20 minutter, fra det ringede ind, til eleverne var klar til at gå i gang med den opgave, som de fik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er forberedt på mødet

På Ahlmann-Skolen havde 6. klasse forberedt sig, så de torsdag kunne fortælle de afrikanske børn om det at være barn og ung i Danmark – og afrikanerne bød på et teaterforestilling, der tog afsæt i den voldsomme forurening, klimaforandringer, fattigdom og kriminalitet, der er nogle steder  i Afrika.

Det var en forestilling, der rummede både dans og akrobatik.

Mens SønderborgNYT var på besøg, blev der i grupper arbejdet på at finde forskelle og ligheder mellem forholdene i en by i Kenya og et liv i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...