Børn og Familie: To nye ledere skal være med til at løfte

6. april 2016 Uddannelse

For nylig blev Lene Warrick og Michael Schlüter ansat som ledere i Børn og Familie i Sønderborg Kommune. Ganske enkelt fordi der skal noget mere ledelse ind i afdelingen, hvor Marianne Helms hidtil har haft så mange opgaver, at det ville have taget pusten fra enhver. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/04/rådhus-300×169.jpg” alt=”rådhus” width=”300″ height=”169″ />

“Da jeg i sin begyndte her i Børn og Familie, var der 80 medarbejdere og i dag er der 220”, siger Marianne Helms, som er glad for, der er kommet et par ledere mere.

Lene Warrick skal holde fokus på den del af Børn og Familie, der hjælper børn op til 10 år, mens Michael Schlüter får ansvaret for indsatsen til børn fra 10 år og op til 18 – og nogle gange 23 år.

Det betyder, at Michael Schlüter skal sikre en forebyggende indsats, have styr på specialafdelingen, følge botilbud og døgninstitutioner samt den tidlige indsats.

“Lene Warrick har næsten de samme opgaver. Dog er der ikke botilbud til de mindste børn, men familiepleje”, siger Marianne Helms til SønderborgNYT. Hun fortæller videre, at der gennem længere tid har været massivt fokus på at styrke den tidlige indsats.

“Vi har mange medarbejdere på de opgaver og folk kan komme lige fra gaden og henvende sig direkte til os”, siger Marianne Helms. Børn og Familie har også medarbejdere ude på skolerne, som man kan henvende sig til.

Medarbejdernes ønske

Igennem længere tid har medarbejderne i Børn og Familie haft mulighed for at komme med deres bud på, hvordan indsatserne i Børn og Familie kan gøres endnu bedre. Og det er deres ønske, at man delte børnene op i to grupper. Dem under 10 år og dem over 10.download (1)

“Og så har vi også spurgt medarbejderne til råds, så vi kan sikre, at personundersøgelser kan blive lavet indenfor tidsfristen”, siger Marianne Helms.

“Lene Warrick og jeg er et godt team og vi kommer til at arbejde tæt sammen. Faktisk skal vi dele kontor”, siger Michael Schlüter, der kommer fra det private erhvervsliv med en kuffert fyldt med leldelseserfaringer. Og når det handler om det kommunale, så har Michael Schlüter været medlem af byrådet.

Flere steder i Børn og Familie er der medarbejdere, der i årevis har siddet alene på deres kontor.

“Men det er også lavet om, så der er to eller tre på hvert kontor. Det gør, at der altid er en, man lige kan vende nogle ting med”, siger Marianne Helms, der selv deler kontor med direktør Carsten Lund og stabschef Rikke Blindbæk.

Mange faglige erfaringer

“Igennem 15-17 år har jeg været leder i forskellige Børn- og Ungeforvaltninger”, siger Lene Warrick, der især har været ude ved Vestkysten.

“Jeg vil især gøre samspillet med skolerne endnu bedre og så skal vi forsøge at spotte sårbare børn endnu tidligere, så vi kan indrage et netværk, der består af både professionelle og familie”, siger hun.images (1)

“I Varde har Lene Warrick virkeligt givet området et løft og det vil også gerne have, hun gør her”, siger Marianne Helms.

Intet er værre

Når der skal tænkes nyt og når nu antallet af medarbejdere i Marianne Helms verden er vokset fra 80 til 220, så skyldes det ikke, at børn i Sønderborg har fået det værre eller at alting sejler.

“Tidligere havde vi en række private aktører, der løste de opgaver, som vi betalte dem for. Men gennem de senere år har vi trukket mange af de opgaver indenfor i kommunen”, siger Marianne Helms.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk