Børn og politi begynder på skoleåret

11. august 2014 Uncategorized

De små poder og håb for landets fremtid begynder mandag i skole. Politiet laver en særlig skolestartskampagne  fra mandag den 11. august til og med fredag den 29. august 2014

Fra uge 33 og i de kommende uger starter de første skoler igen efter sommerferien, og for ca.

66.500 børn på landsplan er det første skoledag. Det betyder at mange små, nye og urutinerede trafikanter bevæger sig rundt i trafikken. Derfor vil politiet traditionen tro gennemføre en landsdækkende skolestartskampagne i trafikken.

Politiets erfaring fra tidligere års ”skolekampagner” viser, at mange bilister har så travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole, at de glemmer at udvise hensyn overfor andres børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange bilister kører således for hurtigt på vejene omkring skolerne.

I forbindelse med politiets tilsvarende skolestartskampagne sidste år blev der konstateret flere end 6.168 hastighedsovertrædelser ud for skolerne eller på skoleveje.

Artiklen fortsætter under annoncen

39 af disse overtrædelser var så grove, at føreren udover en bøde fik en betinget frakendelse af førerretten. 863 havde glemt at spænde sikkerhedsselen.

Derfor vil politiet igen i år ved anvendelse af manuelle kontroller og Automatisk Trafik Kontrol i de kommende uger sætte massivt ind for at medvirke til sikring af skolevejen og skride ind over for trafiksynderne.

Politiindsatsen vil blive koncentreret om skoleveje, hvor der især vil blive fokuseret på:

– bilernes hastighed

– om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele eller –udstyr

– om førerne selv husker at anvende sikkerhedssele

– skolepatruljernes arbejde, og

– forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Gråsten, Frivillige

KGGOs formand tog glad imod OK-penge i Gråsten

22. april 2021 Gråsten

Torsdag mødte Svend Schütt, som er formand for KGGO op i SuperBrugsen i Gråsten, hvor uddeler Jesper Thomsen stod klar med 2931,25 kroner, der skal sættes ind på KGGOs konto. Pengene kommer fra OK-benzin. “Pengene skal nemlig ikke bruges nu, fordi vi er i gang med at spare op til en bus, så vi kan […]

Læs mere...