Børn skal arbejde med projekt Grøn Generation

4. august 2016 Uddannelse

Grøn Generation er et projekt, hvor Sønderborg sammen med ni andre kommuner, arbejder med, hvordan man kan fremme læring om bæredygtighed i dagtilbud og skoler. Målet er, at der skal laves og politisk vedtages en strategi for at fremme udvikling af et bæredygtigt samfund gennem uddannelse i daglig tale kaldet UBU – uddannelse for bæredygtig udvikling.

Det fremgår af dagsordenen til udvalgsmødet onsdag i Børn og Uddannelse.

Projektets målgruppe er børn i dagpleje, børnehave, sfo og skoler. Der arbejdes på tværs mellem lokale samarbejdspartnere: Børn og Uddannelse, Land, By og Kultur, Naturskolerne, House of Science, Project Zero, Sønderborg Forsyning, Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Missionen for Grøn Generation er, at der sættes gang i initiativer, som sikrer, at børn bliver bevidste om bæredygtige valgmuligheder og handler derefter.

Projektet arbejder ud fra læringsprincipper med brugerinddragelse og størst mulig involvering af børnene, og at de voksne er gode rollemodeller og aktører i børnenes læring.

Strategien skal ses i sammenhæng med Sønderborg Kommunes overordnede politik for bæredygtighed.

Denne foldes ud i fire hjørnesten; miljømæssig, økonomisk, social og kulturel betydning, der er sammenholdt med det at kunne overvinde pludselige forandringer og også de fem megatrends; digitalisering, urbanisering, demografi og livsstilssygdomme, klimaforandringer og ændringer i verdensøkonomien.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...