Børn skal arbejde med projekt Grøn Generation

4. august 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Grøn Generation er et projekt, hvor Sønderborg sammen med ni andre kommuner, arbejder med, hvordan man kan fremme læring om bæredygtighed i dagtilbud og skoler. Målet er, at der skal laves og politisk vedtages en strategi for at fremme udvikling af et bæredygtigt samfund gennem uddannelse i daglig tale kaldet UBU – uddannelse for bæredygtig udvikling.

Det fremgår af dagsordenen til udvalgsmødet onsdag i Børn og Uddannelse.

Projektets målgruppe er børn i dagpleje, børnehave, sfo og skoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der arbejdes på tværs mellem lokale samarbejdspartnere: Børn og Uddannelse, Land, By og Kultur, Naturskolerne, House of Science, Project Zero, Sønderborg Forsyning, Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed.

Missionen for Grøn Generation er, at der sættes gang i initiativer, som sikrer, at børn bliver bevidste om bæredygtige valgmuligheder og handler derefter.

Projektet arbejder ud fra læringsprincipper med brugerinddragelse og størst mulig involvering af børnene, og at de voksne er gode rollemodeller og aktører i børnenes læring.

Strategien skal ses i sammenhæng med Sønderborg Kommunes overordnede politik for bæredygtighed.

Denne foldes ud i fire hjørnesten; miljømæssig, økonomisk, social og kulturel betydning, der er sammenholdt med det at kunne overvinde pludselige forandringer og også de fem megatrends; digitalisering, urbanisering, demografi og livsstilssygdomme, klimaforandringer og ændringer i verdensøkonomien.

 .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Uncategorized

Horst-Günter Rubahn genudnævnt til leder af Mads Clausen Instituttet

23. april 2021 Uncategorized

Professor Horst-Günter Rubahn har siden 2012 bestridt posten som leder for Mads Clausen Instituttet, MCI, under det Tekniske Fakultet på SDU. Han bliver nu genudnævnt til institutleder for de kommende seks år. MCI er placeret i Odense og Sønderborg med cirka lige mange forskere og ansatte de to steder. Instituttet har på uddannelses-, forsknings- og […]

Læs mere...