Børnehavebørn på nissejagt i skoven

29. november 2022 Uddannelse

Tirsdag morgen fik Naturvejlederne besøg af en flok børn fra Børnehuset Engelshøj i Sønderborg og mødestedet var Støvlen, hvor man både kan være udendørs og i tørvejr.

“Jeg vil starte med at læse en nissehistorie for jer og den handler om de små spidsnisser”, sagde naturvejleder Rikke Sand til børnene og så åbnede hun den gamle nissebog, som hun havde fundet på en reol, som står langt inden bagved i et lokale på naturcentret.

Efter børnene havde hørt om de små spidsnisser, som ikke er større end en voksen mands tommelfinger, så var det om at komme ind i skoven og forsøge at finde nogle af de små nisser, som nu er forstenede – og heldigvis havde havde børnene lyttet godt efter historien, så de vidste, hvor de skulle lede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spidsnisserne blev fundet og taget med tilbage til Støvlen.

“Nu får i hver en træklods, som vi sætter en pind på – og så skal i ind i skoven igen og finde blade, som i kan sætte på pinden, så det bliver til et juletræ”, sagde Rikke Sand til børnene, som igen begav sig ind i skoven – og mens der blev samlet blade, blev der både lyttet og kigget efter, om der skulle være flere nisser. Der blev ikke set flere af de små spidsnisser, men flere af børnene hørte dem.

“Det er altid godt at tage børn med ud i naturen, fordi det gør et eller andet ved dem”, siger Rikke Sand til SønderborgNYT. Hun tilføjer, at børn ikke bekymrer sig om vejret og de er ikke bange for at blive lidt snavsede.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det lader børnene de voksne om”.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...