Børnehuset Engelshøj får 150.000 kroner fra Novo Nordisk Fonden

7. april 2021 Uddannelse
Anette Lausen Duus. Pressefoto
Anette Lausen Duus. Pressefoto

Fra øst til vest i Danmark har pædagoger gjort naturen til børnenes daglige rum og genstand for deres uendelige nysgerrighed og leg. Det gælder blandt andet i Børnehuset Engelshøj – Science i Centrum i Sønderborg og i Gudhjem Naturbørnehave og Vuggestue på Bornholm.

Begge institutioner har pædagoger, der er selverklærerede naturnørder, og som ikke bare brænder for at være pædagoger, men brænder for at være pædagoger i naturen og lære børnene at værdsætte det, der er grønt og levende.

Artiklen fortsætter under annoncen

For deres passion og engagement belønnes pædagogerne Annette Lausen Duus fra Børnehuset Engelshøj – Science i Centrum og Susanne Bloch fra Gudhjem Naturbørnehave og Vuggestue med Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 2021 i både vest og øst.

Hver pris er på 150.000 kr. og har til formål at anerkende og synliggøre en særlig pædagogisk indsats inden for læreplanstemaet Natur, udeliv og science.

Lægger fundamentet for naturfaglig interesse resten af livet

Annette Lausen Duus brænder for naturen og naturfagene, og hun elsker at ind[1]drage det i børnenes dagligdag og afmystificere den virkelige verden omkring dem gennem undersøgende læring og leg.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den seneste tid har hun sammen med børnene bl.a. målt alt i deres omgivelser og også undersøgt, hvad virus, fordøjelsessystemet og immunforsvaret er for noget.

Børnene i Børnehuset Engelshøj – Science i Centrum ved nu bl.a., at der er otte meter fra munden, til maden kommer fordøjet ud i den anden ende, og de har også kendskab til mange andre naturbegreber og -fænomener, som selv børn i de første år i skolen har svært ved at forstå.

Annette Lausen Duus fortæller, at hun føler sig heldig over at få lov til at arbejde med børnene, der ligesom hende selv har en ubønhørlig trang til at udforske.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg brænder for at finde ud af, hvordan verden hænger sammen, og børnene el[1]sker at blive klogere på det. Inden for pædagogikken taler vi hele tiden om inklu[1]sion og at få børnene med i et fællesskab. Det samler børnene, når de er med til at undersøge tingene sammen”, siger Annette Lausen Duus i en pressemeddelse. Hun er samtidig enormt stolt over at modtage en pris for det arbejde, som hun selv opfatter som det naturligste i verden.

”Der er stadig nogle mennesker, der tror, at vi pædagoger bare passer børn, men der er meget mere i det. Vi lægger fundamentet for al den læring, de skal have i skolen. Det er så dejligt, at der med prisen kommer fokus på vores område,« siger Annette Lausen Duus.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...