Børns leg med fyrværkeri kan koste millioner

Arkivfoto
Arkivfoto
31. december 2013 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Fyrværkeri kan blive en dyr fornøjelse. F.eks. hvis et barn ned til fem år kommer til at sætte ild på noget ved et uheld. Det kan udløse krav på flere millioner, oplyser tv.syd.

Den oplysning har chokeret mange af de skoleelever, som SSP-konsulenter har oplyst om fyrværkeriets farer i løbet af december.

– Og selv om det er børnenes ansvar, så risikerer forældrene at hæfte for de første 7500 kr. af erstatningen, fortæller SSP-konsulenterne. Og hvis det er to søskende, kan forældrene hæfte for op til 15000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Børnene bliver også meget overraskede over, at de selv risikerer at hæfte for erstatningen fra den dag, de fylder 14 år, fortsætter han.  Og det kan være beløb med seks nuller bag et tal.

Ifølge loven kan et barn hæfte for skaden fra det er fem år. Men forældrene hæfter for de første 7.500 kr. af skaden. Det gælder dog ikke, hvis de har tegnet en ansvarsforsikring.

Og erstatningerne kan blive meget store. F.eks. hvis det er en skole, som børnene ved et uheld er kommet til at sætte ild til med fyrværkeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Så der er god grund til at forældrene holder øje, hvad deres børn laver.

 

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...