Børns leg med fyrværkeri kan koste millioner

31. december 2013 Uncategorized

Fyrværkeri kan blive en dyr fornøjelse. F.eks. hvis et barn ned til fem år kommer til at sætte ild på noget ved et uheld. Det kan udløse krav på flere millioner, oplyser tv.syd.

Den oplysning har chokeret mange af de skoleelever, som SSP-konsulenter har oplyst om fyrværkeriets farer i løbet af december.

– Og selv om det er børnenes ansvar, så risikerer forældrene at hæfte for de første 7500 kr. af erstatningen, fortæller SSP-konsulenterne. Og hvis det er to søskende, kan forældrene hæfte for op til 15000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis det viser sig, det er børns leg med fyrværkeri, der startede branden i Nørager, så venter der dem en kæmpe-regning.

Hvis det viser sig, det er børns leg med fyrværkeri, der startede branden i Nørager, så venter der dem en kæmpe-regning.

– Børnene bliver også meget overraskede over, at de selv risikerer at hæfte for erstatningen fra den dag, de fylder 14 år, fortsætter han.  Og det kan være beløb med seks nuller bag et tal.

Ifølge loven kan et barn hæfte for skaden fra det er fem år. Men forældrene hæfter for de første 7.500 kr. af skaden. Det gælder dog ikke, hvis de har tegnet en ansvarsforsikring.

Og erstatningerne kan blive meget store. F.eks. hvis det er en skole, som børnene ved et uheld er kommet til at sætte ild til med fyrværkeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Så der er god grund til at forældrene holder øje, hvad deres børn laver.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Sport, Sønderborg

I den kommende uge kan du prøve at ro på Alssund

14. maj 2021 Sport

Har du lyst til at nyde de smukke omgivelser på vandet omkring Sønderborg, få frisk luft når du dyrker motion i fællesskab med andre, så er roning noget for dig. Sønderborg Roklub holder åbent hus på tirsdag og på torsdag – begge dage klokken 9 – 11 og 18:30 – 20:30, hvor du har mulighed […]

Læs mere...