Børns leg med fyrværkeri kan koste millioner

31. december 2013 Uncategorized

Fyrværkeri kan blive en dyr fornøjelse. F.eks. hvis et barn ned til fem år kommer til at sætte ild på noget ved et uheld. Det kan udløse krav på flere millioner, oplyser tv.syd.

Den oplysning har chokeret mange af de skoleelever, som SSP-konsulenter har oplyst om fyrværkeriets farer i løbet af december.

– Og selv om det er børnenes ansvar, så risikerer forældrene at hæfte for de første 7500 kr. af erstatningen, fortæller SSP-konsulenterne. Og hvis det er to søskende, kan forældrene hæfte for op til 15000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis det viser sig, det er børns leg med fyrværkeri, der startede branden i Nørager, så venter der dem en kæmpe-regning.

Hvis det viser sig, det er børns leg med fyrværkeri, der startede branden i Nørager, så venter der dem en kæmpe-regning.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Børnene bliver også meget overraskede over, at de selv risikerer at hæfte for erstatningen fra den dag, de fylder 14 år, fortsætter han.  Og det kan være beløb med seks nuller bag et tal.

Ifølge loven kan et barn hæfte for skaden fra det er fem år. Men forældrene hæfter for de første 7.500 kr. af skaden. Det gælder dog ikke, hvis de har tegnet en ansvarsforsikring.

Og erstatningerne kan blive meget store. F.eks. hvis det er en skole, som børnene ved et uheld er kommet til at sætte ild til med fyrværkeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Så der er god grund til at forældrene holder øje, hvad deres børn laver.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...