Læsekampagne: Minister mødte lydbogsbrugere på slagteriet

3. marts 2015 Kultur

Mandag besøgte kulturminister Marianne Jelved Danish Crowns store svineslagteri i Blans. Ministeren kom ikke for at se et svineslagteri, men for at snakke med slagteriarbejdere, der har fundet vej ind i skønlitteraturens forunderlige verden ved hjælp af lydbøger.

dk/wp-content/uploads/2015/03/læs.jpg” alt=”Marianne Jelved på esøg i Blans.” width=”240″ height=”160″ /> Marianne Jelved på esøg i Blans. Foto: Sønderborg Kommune

“Jeg vil gerne udvide læserskaren i Danmark fordi bøger giver adgang til oplevelser, som man gerne vil dele med andre. Gode historier giver stof til eftertanke og mulighed for dialog og udveksling af synspunkter med andre. Denne dialog er det kit, der binder os sammen som samfund og giver os et fælles erfaringsgrundlag. Jeg følger spændt med i de metoder, der lige nu er ved at blive afprøvet i de 12 kommuner, der er med i projektet Danmark Læser”, sagde Marianne Jelved.

Under den efterfølgende frokost fik kulturministeren lejlighed til at snakke med nogle af de slagteriarbejdere, der har fået lydbøgerne ind under huden.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk