Borgerne gør hovedrent i naturen

28. marts Als-Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Det nyttige og hyggelige kombineres, når borgerne i en række landsbyer i den kommende tid mødes iført arbejdshandsker og plastsække for at rydde op langs vejene. De fleste gør det den 2. april, hvor der også er national rengøringsdag i Danmark.

Foreløbig har 15 landsbylaug og byer i kommunen meldt sig under fanerne til affaldsindsamlingen – så vidt Vej&Park i Sønderborg Kommune er orienteret. Der kan godt være flere, men de 15 landsbyer/byer er dem, der har tilmeldt sig Vej&Parks tilbud om at få leveret affaldssække, få dem hentet igen og om at få sponseret pølser og sodavand af Sønderborg Forsyning, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I gang i weekenden

Seks landsbylaug samler affald den 2. april, nemlig Nybøl, Østerholm, Oksbøl, Dyndved, Brandsbøl-Lunden og Adsbøl. Sebbelev og Svenstrup samler ind lørdag den 1. april, og Smøl har allerede været i forårshumør og ryddet op den 26. marts. De tre byer, som ikke har laug, men deltager i ordningen, er Vester Sottrup, Guderup og Egernsund.

I Kværs venter de til den 5. april, mens Stolbro og Mommark samles om affaldsindsamling hhv. den 22. og 23. april.

Den årlige forårsrengøring, hvor danskerne samles over alt for at indsamle affald, blev grundlagt i 2006 af Danmarks Naturfredningsforening, som i første omgang appellerede til børn og deres lærere og pædagoger. Efterhånden har begivenheden bredt sig til landsbylaug, gader, familier og grundejerforeninger, som i stort tal samles for at rydde grøfter og skovkanter for affald, inden det skjules af græs og løv på træerne.

Hvis man ønsker at få sække leveret og hentet af Vej&Park, skal man sende en mail til lje8@sonderborg.dk

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...