Borgerne i Sønderborg inviteres til klima-folkefest

25. maj 2022 Erhverv

Tre dage i juni sætter Sønderborg fokus på den grønne omstilling med masser af aktiviteter for både børn og voksne på havnen i Sønderborg og det er i dagene 7. – 8. og 9. juni hvor verdens klima-øjne hviler på Sønderborg og ministre fra 50 lande kommer til byen til energikonference.

Samme dage kan borgerne komme til Sønderborg Klimadage 2022 på havnen ved MultiKulturhuset, hvor børn og voksne kan lære om den grønne omstilling gennem et væld af aktiviteter for hele familien med klima, bæredygtighed, grøn energi og Sønderborgs vej mod CO2-nullet som omdrejningspunkt. De kan også komme med til gratis koncert med Rikke Thomsen onsdag aften. Borgmester, Erik Lauritzen, glæder sig til arrangementet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det bliver nogle folkelige klimadage, der er inspireret af Folkemødet på Bornholm. Ved Klimadage 2022 kan man involvere sig og blive klogere på vores samfund – set med de grønne briller. Vi har en stor gruppe samarbejdspartnere, der har lagt en masse kræfter i det her. Så det bliver et sjovt arrangement af høj kvalitet”, siger Erik Lauritzen.

Der er særligt fokus på børnefamilierne, hvor børnene sammen med House of Science kan klippe og klistre grønne løsninger. De kan også møde den skøre Madame Trash og lære at samle og sortere affald, og når de har fundet fire slags affald, vinder de et diplom og får en gratis Bondegaardsis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børnene kan også eksperimentere med klimaopskrifter sammen med kokken Jesper Kock, hvor der bliver lavet hverdagsmad tilberedt med lokale råvarer. Børnene inviteres ind i grøntsagernes univers, og de får gennem leg tildelt titlen som klimahelt.

Det nye Center for Verdensmål på Kær Vestermark er til stede og giver praktiske svar på de 17 Verdensmål i både voksen- og børnehøjde. Torsdag den 9. juni kan børnene møde naturvejlederne – som mange af dem kender fra skole og børnehave. Naturvejlederne fortæller om, hvad man kan opleve i kommunens skove.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Klinmadage på havnen er for borgerne, mens der samtidig er International Energy Agency-konference på Hotel Alsik med fokus på energieffektivisering. Parallelt er der også en energikonference for Danmarks erhvervsliv i Alsion. Derfor er der gjort meget ud af, at aktiviteterne på Klimadagene netop er målrettet borgerne, så det er sjovt og lærerigt for alle – også dem, som ikke allerede ved noget om grøn omstilling, fortæller formanden for ProjectZero, A/S Hans Lehmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil rigtig gerne have borgerne med på rejsen mod CO2-neutralitet i 2029, og sammen med blandt andre Sønderborg Forsyning, European Energy og Sønderborg Varme giver vi en guidet tur gennem de smarte løsninger og sammenhænge, der skal bringe Sønderborg i mål. Det gælder blandt andet indenfor fjernvarme, biogas, havvind samt Power2X, der både skal producere grønt brændstof til den tunge trafik og levere overskudsvarme til fjernvarmenettet. Vi har alle gjort os umage med, at det skal formidles gennem leg til børnene og forklaringer relateret til hverdagen”, siger Hans Lehmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem aktiviteter, udstillinger, debatter, børnesjov og gode snakke bliver børn og voksne introduceret for opskriften på et CO2-neutralt Sønderborg. Den er kendt i ind- og udland som noget særligt og er også baggrunden for, at netop Sønderborg blev valgt blandt alverdens byer til at afholde årets IEA-konference. Det er blandt andet den opskrift parterne i Klimadage 2022 vil forklare på en sjov og lærerig måde.

Blandt gæsterne i debatteltet er madkunstner Jesper Kock og tidligere formand for Danfoss Jørgen Mads Clausen samt tv-vejrvært Anders Brandt med flere.

Der er gratis adgang til alle aktiviteter og der kan købes mad og drikke – ligesom der vil være smagsprøver på klimavenlig mad.

Du kan læse hele programmet på www.klimadage2022.dk.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...