Borgmesteren vil have Gråsten og Nordals sat på brune turistskilte

23. juni 2016 Sundeved

De fleste af os kender sikkert de brune skilte, som står langs motorvejene og henviser til særlige turistattraktioner. Nu bliver det med en ny ordning fra Transportministeriet muligt, at opsætte nye skilte med henvisning til flere seværdigheder over hele landet. Fint, mener borgmester Erik Lauritzen, for de brune turistskilte fortjener Sønderborg endnu flere af.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Ved Sønderborg står der i dag henvisninger til Dybbøl Banke og Sønderborg Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men der er flere spændende attraktioner i Sønderborg, der fortjener et brunt skilt, mener borgmester Erik Lauritzen.

Borgmester Erik Lauritzen mener, at både Gråsten og Nordborg fortjener at få brune turistskilte ved motorvejen.

“For mig at se er det oplagt, at der også kommer skilte op med henvisning til Gråsten Slot og Nordals Natur- og Oplevelsespark. Og så vil det også give rigtig god mening, at vi får genoptaget drøftelserne om at skilte med Færgen Bitten og overfarten mellem Hardeshøj og Ballebro ved motorvejsafkørslen,” siger Erik Lauritzen, der nu vil fremsende Sønderborgs ønske om flere brune turistskilte.

Gråsten Slot er en stor turistmagnet, der kan blive skiltet med.

Gråsten Slot er en stor turistmagnet, der kan blive skiltet med.

Baggrunden for at udvide ordningen med de brune skilte er, at man vil styrke den regionale turistindustri, og gøre det lettere for de enkelte områder at gøre reklame for deres største seværdigheder.

Skiltene er en god idé, som det giver god mening at udvide brugen af, vurderer borgmester Erik Lauritzen.

“Gråsten Slot ved vi er et yndet turistmål, som bliver endnu mere spændende, når den Kongelige Køkkenhave åbner. Nordals har både natur og kultur, og så ligger der et meget, meget spændende projekt om et nyt turistresort i området. Så jeg ser meget gerne, at vi får sat nye skilte op så hurtigt som muligt”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Med den nye ordning bliver det fremover fem regionale udvalg, der skal udvælge hvilke lokale seværdigheder og turistattraktioner, som vil få lov at sætte de brune skilte op langs motorvejen. Udvalgene vil ikke på forhånd være bundet af faste kriterier for, hvilke seværdigheder, der kan komme i betragtning.

Skiltene er – og bliver – placeret ved motorvejsafkørslerne, men der kan højest være ét brunt skilt i hver kørselsretning pr. motorvejsafkørsel. De udvalgte seværdigheder skal ligge inden for en radius af 15 kilometer fra den motorvejsafkørsel, hvor der ansøges om at få tildelt retten til placering af et brunt turistskilt.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk