Brand på savværk i Kirke Hørup

24. februar 2019 112

En forbipasserende så kort efter klokken 22 lørdag, at der stod flammer op fra en bygning på et savværk i Kirke Hørup på Sydals. Han slog straks alarm via 112 – og der ventede brandfolkene et stort slukningsarbejde.

“Lørdag aften kunne flammerne fra branden ses vidt omkring. På et tidspunkt var der fare for, at ilden skulle sprede sig til flere bygninger på savværkets område. Det lykkedes dog brandfolkene at forhindre branden bredte sig”, siger vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi, søndag morgen til TV SYD.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingen mennesker er kommet til skade ved branden, der har givet store skader på den bygning, som den opstod i.

I nattens slukningsarbejde deltog frivillige brandværn fra Egen og Hørup samt mandskab fra Sønderborg Brand og Redning.

I alt var omkring 40 brandfolk i aktion, da branden var på sit højeste. Søndag ved 08.30-tiden er de blevet afløst af 15 friske brandmænd.

“En brand på et savværk tager lang tid at slukke helt, så vi har nogle timers arbejde endnu foran os, inden den sidste glød er slukket”, siger indsatsleder Pia Hamann fra Sønderborg Brand og Redning til TV SYD.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...