Brandmænd samlet for at gøre status over 2016

14. januar 2017 GALLERIER Skrevet af: Ole Kæhler
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Lørdag var der samlet en masse brandmænd på Nørherredhus i Nordborg, hvor der var inviteret til Nytårsparole. Som et festligt krydderi, indtog musikerne fra Sønderborg Brandværnorkester scenen og underholdt frem til talerne.

“Jeg tænker på de udfordringer, der var i julen 2015 og januar 2016, hvor det ikke var ild, men vand, der gav problemer. Og jeg må sige, at vores beredskab virker og det gøår os trygge”, sagde borgmester Erik Lauritzen i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Oversvømmelsen i januar klarede i rigtigt flot, fordi vi var forberedt på den. Det samme gælder Politi og ambulancetjenesten. I var allesammen klar”, sagde borgmesteren.

Klimaet udfordrer

Mange meteologer og andre eksperter har sagt, der kommer store udfordringer i fremtiden og det skyldes klimaforandringer. En del af de forandringer er menneskeskabte.

“Klimaet er i ikke herrer over i kommunen, men gennem ProjectZero gør vi for vores for at vise vejen. Nu skal vi bare lige have hele Kina og Indien med på vognen”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brand og Redning har ikke været ude til de helt store, alvorlige brande i 2016.

“Jeg husker en brand hos en bilhandler på Ellegaardvej og så da bigballerne på Sydals brændte af. De brande fik i slukket”, siger borgmesteren.

Der blev også kigger lidt i krystalkuglen, hvor Erik Lauritzen kan se, at der er nogle udfordringer for at vedligeholde det beredskab, som vi har i dag.

“Men så er det jo dejligt at se, at der sidder frivillige brandmænd her i lokalet. Og mange af dem er ikke nået så langt i livet, at de så meget som forestiller, at de får gråt hår”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iøvrigt var den ældste frivillige brandmand ved Nytårsparolen 92 år.

“Skal der komme en større brand i 2017, hvad ingen håber, så skal den helst komme mellem 25. og 28. maj. I de dage er der jo mellem 3000 og 4000 brandmænd til Sternfahrt i Sønderborg”, sagde borgmester Erik Lauritzen

Beredskabschefen takker alle som en

“Jeg vil gerne sige tak til alle frivillige og ansatte”, sagde beredskabschef Bjarne Neermann efter han fik plads ved talerstolen.

“2016 er det første år i ny struktur og det har været en stor udfordring rundt omkring i landet. Men i Sønderborg valgte vi at blive ved med at være kommunale, så her er der ikke de store forandringer”, sagde beredskabschef. Altså udover at man naturligvis har mærket de statslige besparelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I den kommende måned kommer der en lokal, døgnbemandet vagtcentral, så folk ringer til den og ikke til Odense, når der er brug for hjælp”, sagde Bjarne Neermann.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)