Brandværnsorkester er nu Rinkenæs Brassband

6. marts 2015 Gråsten

Året 1891 satte grundstenen for stiftelsen af Rinkenæs Frivillige Brandværnsorkester. Et orkester, der siden dag ét har været forankret i det lokale kulturmiljø og dermed været en fast bestanddel af byfester, ringridninger og ikke mindst de spillende musikers fritids- og familieliv.

 

Historien viser desuden venskabsbyer i Tyskland, hvor man har betragtet brandværnsorkesteret som en integreret del af de lokale begivenheder på lige fod med orkesterets hjemby, skriver orkestret i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

images

Mange generationer er vokset op med Rinkenæs Frivillige Brandværnsorkester, og for mange vil det være svært at forestille sig Rinkenæs by og det lokale, frivillige brandværn uden brandværnsorkesteret. Det samme gælder med sikkerhed de lokale arrangementer i de omkringliggende byer.

Igennem en årrække og frem til i dag har orkesteret udviklet sig i en meget positiv og alsidig musikalsk retning, hvor instrumenteringen er sporet ind på det, vi i den ”moderne” musikkultur vil kalde et ”Brass Band”.

Orkesterets repertoire spænder vidt fra det klassiske, over traditionelt marchmusik og til det mere moderne i pop- og rockgenrene, hvor nye udfordringer tages op hvert år og præsenteres til den årlige parkkoncert i gartnerslugten, Rinkenæs.

Det har i længere tid været svært at promovere orkesteret under betegnelsen ”brandværnsorkester”, da den historiske betegnelse eller opfattelse af dette er meget tungt marchmusik, som orkesteret ikke længere identificerer sig med. Det har ført til velovervejede tankegange internt i orkesteret, hvor beslutningen om et nyt navn er blevet taget.

Rinkenæs Frivillige Brandværnsorkester har taget navneskift til det nye navn ”Rinkenæs Brassband”.

Orkesteret vil stadig bære de flotte brandværnsuniformer og i øvrigt overholde alle forpligtelser overfor Rinkenæs Frivillige Brandværn. Det er der ingen planer om at ændre.

Vi ser frem til at komme ud under det nye navn, og det bliver med vores historie og erfaringer i bagagen, som vi naturligvis er stolte af.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk