Breckling anmelder SELVLÆRT – en portrætbog om Benny Engelbrecht

18. september 2020 Sundeved

Allan Breckling anmelder ‘SELVLÆRT’, bogen om Benny Engelbrecht 

I dag, fredag, udkommer protrætbogen SELVLÆRT fra forlaget Momenta og værten fra Brecklings Bogcafé har nydt at læse den og her kan du læse hans mening om den:

Der udkommer temmelig mange selvbiografier i vort lille land af politikere der tilsyneladende har brug for ekstra  PR og selvpromovering – sjældent skrevet af dem selv – de har oftest hyret en journalist eller ghostwriter -og det gør fortællingen fuldstændig kritikløst og tit ret så pinlig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan er det bare ikke med SELVLÆRT.

Til de, der skulle være i tvivl, må jeg dog sige, at Flemming Sørensen – der er en fremragende  journalist/skribent – har skrevet en sober og udmærket bog – et portræt – om og med sin lillebror, politikeren Benny Engelbrecht.

Sammen skrev de for få år siden bogen ‘De politiske håndværkere’, hvor vi kom ind i det politiske værksted – og fik en fremragende indsigt i det ægte politiske arbejde.

Samme metode benytter Flemming  Sørensen også her med SELVLÆRT – bogen om Benny Engelbrecht i anledning af hans 50 års fødselsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nej, der vades ikke i skandaler og alt for private udsagn, men der oplyses diskret om oplevelser, der har påvirket og bragt Benny Engelbrecht derhen, hvor han er i dag – en toppolitiker på Christiansborg. Og nej. Engelbrecht har intet ønske om at blive borgmester i Sønderborg en gang i fremtiden Så er det manet til jorden.

Når man læser portrætbogen, så er der noget, der går som en rødtråd hele vejen og det er ordene: Flid, flid og atter flid og også det dejlige ord: Loyalitet. Der hersker ingen tvivl om, at Benny Engelbrecht er en loyal socialdemokrat og loyal er han også overfor sine medmenneskelige kontakter og forhold.Han er en meget privat mand og politiker

Artiklen fortsætter under annoncen

Men: Der er øretæver i luften.

Bogen afsluttes med en gennemført, syngende lussing til Venstre unge Karsten Lauritzen – ‘Slam, bang og tjuhej’ og det lige i masken!

Åh jo – Benny Engelbrecht kan også  blive vred, meget vred.

Læs bogen – den er ikke kedelig – og det er ganske interessant at få et indblik i den politiske verden – når den er set med Benny Engelbrechts øjne og sind.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...