Broager: Dialogmøde inden byggeri af ny børnehave

6. oktober 2016 Gråsten

Der er glæde hos forældrene i Broager og hos ledelsen i Deutscher Schul- und Sprachverein für Nordschleswig (DSSV) – endeligt er det lykkedes at finde den rigtige grund til bygningen af en ny børnehave.

”Vi har valgt en grund på Vesterbakke i Broager”, fortæller formanden for DSSV Welm Friedrichsen i en pressemeddelelse og tilføjer, at det har været forbavsende svært at finde grunde der opfyldte kravene om central beliggenhed, et areal på 3-4.000 m2 og uden fare for forurening.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har set på mere end 10 forskellige muligheder og undersøgt fem af dem endog meget grundigt”, siger Welm Friedrichsen.

”På baggrund af vore undersøgelser og overvejelser har det vist sig, at Vesterbakke 9 er klart den bedste placering for den nye børnehave. ”

Nybygningen er nødvendig, fordi den nuværende Deutscher Kindergarten Broacker på adressen Vestergade 39 ikke længere er tidssvarende, og en renovering og ombygning på matriklen har vist sig ikke at være muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er klar over, at de kommende naboer har en del spørgsmål og vi vil derfor indkalde til et møde, hvor vi i konstruktiv dialog vil tage fat i mulige bekymringer”, siger Welm Friedrichsen.

Informationsmøde og den uformelle nabohøring finder sted den 12. oktober kl. 19.00 i Fördeschule Gravenstein, Bomhusvej 4, Alnor, Gråsten.

Alle naboer og beboere på Vesterbakke samt andre interesserede er velkomne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk