BUI Fodbold stopper samarbejdet med FC Sønderborg

24. februar 2023 Sport
BUIs Jyllandsseriehold
BUIs Jyllandsseriehold

Fremmødet til BUI Fodbolds ekstraordinære generalforsamling torsdag aften i Dynt var stort. Ikke færre end 55 med ret til at stemme var mødt frem. På dagsordenen var eneste punkt, om BUI fortsat skal samarbejde med FC Sønderborg eller om de skulle træde ud af samarbejdet, så Broager fortsat har sit eget seniorhold  i Jyllandsserien!

47, flest seniorspillere, stemte for at træde ud af samarbejdet. Otte stemte for et fortsat samarbejde, skriver Broager.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afstemningen fandt sted efter, at repræsentanter fra FC Sønderborg havde orienteret om, hvordan de så mulighederne. FC Sønderborg var inviteret af BUI-bestyrelsen.

Og både FC Sønderborg og BUI Fodbold blev kritiseret for, at aftenens orientering og dialog er kommet alt for sent uden tid til refleksion og snak om ønsker og muligheder ved et fortsat samarbejde.

Men problemstillingen har været, at BUI har haft mundkurv på, lød forklaringen ifølge Broager.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

I Hørup UI sagde fodboldformand Egon Hell forleden til SønderborgNYT, at fodboldklubbens bestyrelse skal have en snak om, hvad de gør.

Hos Egen UI er beslutningen taget:

“FC Sønderborgs forretningsudvalg vil have både seniorer og ungdomsspillere med i samarbejdet, selvom det ikke er et krav fra DBU, så vi forlader FC Sønderborg, som – efter vores mening – aldrig har virket, som det var hensigten”, sagde formand Karsten W. Beltmann til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svenstrup Fodbold er også en del af FC Sønderborg.

“Men vi kan ikke bidrage med noget, fordi der ikke længere er børn, som spiller i klubben”, sagde formand Torsten Junk.

Andre fortsætter samarbejdet

I BNS Fodbold er der ingen tvivl om, at klubben fortsat vil være en del af FC Sønderborg.

“Det er helt klart og det er det bedste for fodbolden”, sagde formand Boe Lundby Madsen og tilføjer, at sådan er indstillingen til generalforsamlingen og han venter, at medlemmerne bakker op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nord-Als Boldklub bliver i FC Sønderborg og ifølge formand Frank Andersen er forklaringen, at klubben ikke vil fratage sine unge spillere muligheden for at blive en del af FC Sønderborg.

“FC Sønderborg får også et ja fra Sønderborg Boldklub”, lød det fra formand Dergham A. Raman.

”Ingen moderklubber kan løfte det arbejde, som der gøres for ungdomshold i FC Sønderborg, så for at kunne tilbyde vores ungdoms spiller de bedste muligheder for at udvikle sig, så bliver vi”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Dybbøl Idræts- og Ungdomsforenings fodboldafdeling anbefaler formand John Hansen, at medlemmerne stemmer ja til at fortsætte samarbejdet i FC Sønderborg.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med fodboldklubben i Gråsten.

FC Sønderborg kan altså glæde sig over, at Sønderborg Boldklub, BNS, Nord-Als Boldklub og også Dybbøl Idræts- og Ungdomsforenings fodboldhold fortsætter i samarbejdet og vente på, der tages stilling i Hørup.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk