Bus kørte forbi skolebørn – nu sættes der ekstra bus ind

15. august 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Tanja Lillian Svendsen fik en noget uventet start på sin tirsdag, hvor hun sender den ene datter afsted til busstoppet, hvorfra Sydtrafiks bus på linie 229 skal fragte hende til Kegnæs Friskole.

Men datteren ringer og siger, at bussen kørte forbi hende, skriver Tanja Lillian Svendsen på Facebook:

Der er jo ikke andet for en at vende snuden om og få hende hentet. På vejen derhen ser jeg yderligere to børn, der heller ikke er samlet op af bussen. Dem tager jeg også med. Får kørt børnene i skole på Kegnæs og da jeg er der, får jeg en snak med buschaufføren, da han ankommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hans forklaring var, at han er meget ked af det, men vil opfordre os alle til at klage.

Alle pladser var allerede besatte i Sønderborg og da han nåede til Hørup, var bussen så proppet, at han vurderede, at det var uforsvarligt at tage flere børn med og han vil selvfølgelig heller ikke sætte sit kørekort over styr.

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi ikke kan regne med at vores børn bliver samlet op og kommer i skole.

Det kan ikke være rigtigt, at der ikke bare bliver sat flere busser ind, når problemet er så stort at allerede her de første dage efterskolerne er startet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil ligesom buschaufføren opfordre alle forældre til at klage så vi kan blive taget seriøst.

Ansvaret er Sydtrafiks

SønderborgNYT spørger Jesper Lunau hos Sydtrafik, om det er busselskabet eller kommunen, der har et problem.

“Det er sådan set begge parter. Kommunen har et problem, hvis børn ikke kommer i skole og vi har et problem, hvis vi ikke har plads til vores passagerer”, siger jesper Lunau til SønderborgNYT.

“Chaufføren gør det rigtige, når han ikke tager flere passagerer ind i en fyldt bus – og det plejer at være sådan, at vi straks sætter en ekstra bus ind, når vi får at vide, at der er fyldt op i den, der er på ruten”, siger Jesper Lunau.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fra onsdag morgen sættes der en ekstra bus med afgang fra Sønderborg kl. 7.45 ind og jeg vil da lige sige, jeg synes, det er ærgerligt, vi ikke lige var opmærksomme på, at børnene starter i skolen, så vi kunne have været på forkant”, siger Jesper Lunau.

 

23. juli 2024 Erhverv, Gråsten

Messedeltagere skal opdage hvor skønt her er

23. juli 2024 Erhverv

De fire sønderjyske kommuner, Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev, har slået sig sammen om den første, fælles sønderjyske bosætnings- og jobmesse, ‘Bo- og Jobmessen Sønderjylland’. Den foregår fredag den 13. september kl. 12-15 i Ahlmannsparken i Gråsten. “Når vi er med i messen, så er det ganske enkelt for at fortælle, der ikke findes mange […]

Læs mere...