Byrådet gør klar til at fyre dagplejere

21. august 2015 Sundeved

Der er lagt op til afskedigelser i dagplejen, såfremt Børne- og Uddannelsesudvalget godkender forslaget i det netop udsendte høringsmateriale, skriver FOA i en pressemeddelelse.

I forlængelse af et netop afholdt dialogmøde på Scandic Hotel i Sønderborg med 145 dagplejere, dagplejepædagoger og daglige pædagogiske ledere og forældrerådsrepræsentanter, lyder meldingen fra FOA, at forældrene har valgt dagplejen grundet det nære, hjemlige miljø i små grupper og at gæstedagplejeordningen fortsat er en naturlig integreret del af dagplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

images

Sektorformand i pædagogisk sektor Gitte Mikkelsen siger:

”Jeg undrer mig over, at FOA fra starten ikke er blevet involveret i processen op til ledelsens forslag omkring effektiviseringerne i dagplejen.  Vi kunne sammen have drøftet andre løsninger i dialog med ledelsen og politikerne, som kunne være med til at bevare arbejdspladserne i dagplejen.”

Forslaget er til høring frem til den 6. oktober og fremsættes på byrådsmøde i december 2015.

FOA har taget initiativ til at invitere Børne- og Uddannelsesudvalget til en dialog med sektorbestyrelsen, fællestillidsrepræsentant og tillidsrepræsentanter for dagplejerne, dagplejepædagogerne og daglige pædagogiske ledere.

Det ser ikke ud til at Børne- og Uddannelsesudvalgets politikere er særlig interesserede i at møde FOA, står der i pressemeddelelsen.

Formanden for udvalget Erik Lorenzen er dog som altid villig til en dialog, hvilket FOAs sektorbestyrelse hilser velkommen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk