Café Ny guider tilflyttere til det gode fritidsliv

19. juni 2016 Sundeved

Når der flytter nye mennesker til Sønderborg, så er det bedst, hvis de bliver – og noget af det, der virkeligt tæller for en familie, det er, at de har nogle venner og et godt fritidsliv.

“Så vi har lavet Café Ny i Sønderborg Erhvervsservice, hvor vi giver tilflyttere et overblik over alt det, som Sønderborg har at byde på, når det gælder fritidslivet og foreningerne”, siger bosætningskoordinator Tatjana Rode til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man flytter fra en by til en anden by, så er den letteste vej til at finde en omgangskreds, at melde sig ind i en forening. Det kan være for eksempel være en sportsklub eller en frivillig forening.Så møder man mennesker, man har fælles interesser med.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

“I Café Ny kommer der foreninger og fortæller, hvad der sker hos dem. Og så kan tilflytterne få nogle indtryk af foreningens tilbud, siger Tatjana Rode. Langt de fleste danskere ved, at vi lever livet i fritiden og danskere ved, det giver både netværk og god livskvalitet at have et godt fritidsliv.

“Men udenlandske tilflyttere kender ikke til foreningsliv. I mange lande går man rundt i gaderne og snakker med hinanden, mens vi i Danmark som regel samles om et eller andet, som kan være fodbold, møntsamling, og alt muligt andet. Det er vores kultur”, siger Tatjana Rode.

 Tatjana Rode viser vejen til et godt liv i Sønderborg.

Tatjana Rode viser vejen til et godt liv i Sønderborg.

Første café

På den første café mødtes danskere, kinesere, russere og tilflyttere fra Iran.

“Temaet var vandsport, men vi kom vidt omkring i snakken med de 15 deltagere”, siger Tatjana Rode og forklarer, at når Sønderborg Erhvervsservice bruger tid på Café Ny, så er det for at få tilflyttere til at blive boende.

“Hvis ikke tilflyttere får sig en omgangskreds, men blot har arbejdslivet, så kan de savne livet der, hvor de kom fra – og vi vil gerne have, at de skal trives så godt, så de ikke fristes til at rejse tilbage”, siger bosætningskoordinatoren.

I de første tre måneder i en ny by er alting nyt og spændende, men snart begynder alt det nye at blive en del af hverdagen og så skal der mere til.

Og det mere er blandt andet fritidsliv og omgangskreds.

Sønderborg Erhvervsservice kontakter tilflyttere gennem et velkomstbrev, hvor der er oplysninger om Café Ny, der samler tilflyttere i Erhvervsservice en gang om måneden.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk