Campusleder glæder sig over at flere vil studere i Sønderborg

9. oktober 2019 Uddannelse

På trods af færre ansøgninger på nationalt plan, så oplever SDU Sønderborg en fremgang på uddannelserne.

Fordelt over tre fakulteter, har SDU Sønderborg optaget flere studerende end sidste år. Det på trods af mindre ungdomsårgange.

Leder af Campus Sønderborg, professor Horst-Günter Rubahn, glæder sig over den fortsatte store søgning til SDU’s uddannelser.

”Vi er naturligvis utroligt glade og stolte over, at vi har formået at tiltrække så mange studerende. Jeg ser det som et resultat af flere ting, blandt andet vort tætte samarbejde med industrien, hvilket vort nye Center for Industriel Elektronik er et lysende eksempel på, men også at Sønderborg er en yderst attraktiv studieby, hvilket vi har formået at vise over for unge mennesker i både ind- og udland.”

Artiklen fortsætter under annoncen

SDU SØNDERBORG OPTAG 2019

Tal i parentes er kvote 1-optaget i 2018:

Bachelor of Engineering in Electronics: 20 (14)
Bachelor of Engineering in Mechatronics: 55 (42)
Bachelor of Science (BSc) in Engineering (Electronics): 12 (20)
Bachelor of Science (BSc) in Engineering (Mechatronics): 29 (17)
Economics and Business Administration: 58 (62)
European Studies: 29 (45)
International erhvervsøkonomi med fremmedsprog: 23 (10 – SPRØK)
I alt: 226 (210)

Det nære studiemiljø trækker op

Artiklen fortsætter under annoncen

SDU Sønderborg ligger helt i top i en tilfredshedsundersøgelse blandt studerende. Samtidig arbejder Sønderborgs uddannelsesinstitutioner tæt sammen med regionens store virksomheder, så de studerende får de mest eftertragtede og relevante kompetencer.

”Vi ser nu en positiv sneboldeffekt af de mange tiltag, som ikke kun vi på SDU har sat i søen for at tiltrække flere studerende, men også Sønderborg Kommune, Region Syddanmark og industrielle samarbejdspartnere,” siger campusleder Horst-Günter Rubahn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at SDU desuden oplever det som man på engelsk kalder word-of-mouth-effekten, nemlig at studerende fortæller til venner og søskende, at Sønderborg er et fremragende sted at studere.

Foruden de store karrieremæssige fordele ved at studere i Sønderborg, så er byen også Danmarks billigste studieby målt på husleje.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Erhverv, Sønderborg

Bitten og Mads Clausens Fond fylder 50 år

27. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år og det er Bitten Clausen, som allerede i julen 1979 havde tænkt sig frem til, at fonden skal være et værn, der sikrer, at Danfoss altid ville være på danske hænder. “Fonden skal arbejde til gavn for Danfoss, men den skal ikke gå ind i driften, som […]

Læs mere...