Chris Preuss går efter at blive Ellen Trane Nørbys efterfølger

17. april 2022 Politik
Pressefoto
Pressefoto

Chris Borup Preuss vil være den næste folketingskandidat for Venstre i Sønderborg. Han går efter at følge i Ellen Trane Nørbys fodspor og blive valgt til Folketinget for Venstre i Sønderborg. Chris Preuss er 29 år, født i Sønderborg og opvokset i Gråsten, uddannet folkeskolelærer og nu bosat i København.

Han startede sit politiske virke, da han meldte sig ind i Venstres Ungdom i Sønderborg i september 2007. Siden blev han både landsformand for Venstres Ungdom og formand for Dansk Ungdoms Fællesråd. Chris Preuss fortæller, at han på opfordringer fra medlemmer og tillidsfolk i Venstre i Sønderborg stiller sig til rådighed som folketingskandidat:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er glad for al den opbakning, jeg har fået. Jeg er stolt af at være medlem af Venstre. Jeg er opdraget med, at man må stille sig til rådighed, hvis man vil forandre tingene. Danmark bevæger sig i den forkerte retning, hvor regeringen hæver skatterne, vil bestemme over borgerne og ikke hjælper erhvervslivet med de udfordringer, som det står over for. Derfor håber jeg på medlemmernes opbakning. Det er store sko, som skal udfyldes efter Ellen Trane Nørby. Med maksimalt et år til valget, skal vi ud at kæmpe om vælgernes gunst, så Sønderborgs og Sydjyllands ønsker fortsat bliver hørt på Christiansborg”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er stolt af at være sønderjyde og de værdier, det har givet mig. Vi skal føre en ansvarlig økonomisk politik og passe godt på borgernes penge. Fremfor at stramme skatteskruen over for borgerne, som er hårdt ramt af stigende priser på energi og fødevarer, burde den socialdemokratiske regering sænke afgifter og sikre sig, at det kan betale sig at arbejde. Og så skal vi være bedre til at hjælpe de mange virksomheder, som oplever udfordringer med mangel arbejdskraft og savner bedre vilkår for deres produktion”, fortsætter han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et af de store temaer for det kommende valg er den grønne omstilling, som er i fuld gang i Danmark. Hertil siger Chris Preuss:

”Danmark skal være et grønt foregangsland, som viser resten af verden, hvordan den grønne omstilling og industriarbejdspladser er hinandens forudsætninger. Det er ProjectZero et godt eksempel på. Vi skal ikke sende gode lokale arbejdspladser til udlandet for på papiret at sænke vores eget klimaaftryk. Den grønne omstilling er historisk vigtig, men også historisk svær opgave at nå i mål med. Vi skal lytte til erhvervslivet og grønne danske virksomheder og lade os inspirere, så vi kan nå 70 procent-målsætningen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er stærkt optaget af, at der skal være balance i Danmark. Uanset om man bor i Nordborg eller på Nordsjælland skal danskerne have adgang til gode hospitaler og landsdækkende velfærd. Vi skal turde investere i hele Danmark både med infrastruktur såsom en bro mellem Fyn og Als, vækst i private arbejdspladser, og at give stor frihed til det private initiativ. Det er en hovedprioritet for mig, at vi understøtter hele Syd- og Sønderjyllands udvikling og vækst”.

Det politiske engagement har altid fyldt for Chris Preuss. I 2015 blev han på Dalum Landbrugsskole valgt som landsformand, hvorefter han sad indtil 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han forsatte herefter sit engagement for VU og Venstre igennem arbejdet i Dansk Ungdoms Fællesråd, som er paraplyorganisation for 600.000 børn og unge i demokratiske foreninger. Her blev han valgt som formand i juni 2019 og trådte af som formand i december 2021.

Sideløbende med sit engagement i partiet har han siden 1. juni 2018 arbejdet som seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer. Chris Preuss er uddannet folkeskolelærer, gift med Emilie Borup Preuss, som er selvstændig erhvervsdrivende og kommer fra Fyn. Parret bor i København.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...