Christian Pinnerup fra Statsskolen i finalen til Geografi-OL

3. maj 2019 Uddannelse

Sønderborg Statsskole har en elev, der har kvalificeret sig til finalen i den Nationale Geografiolympiade for gymnasieelever.

Christian Pinnerup, 2.k, møder 12 elever fra hele landet til finaledyst i København den 4. – 6. maj.

Fire finalevindere fra Danmark skal deltage i den Internationale Geografiolympiade, der løber af stablen i Hong Kong over 16 dage i august, skriver Statsskolen.

Rektor for Sønderborg Statsskole, Ole Kamp Hansen, siger:

“På Statsskolen har vi i lang tid investeret i at give særligt dygtige elever muligheder for at få udfordringer, der ligger ud over det vi normalt arbejder med i den daglige undervisning. Statsskolen er et alment gymnasium, der tilbyder studieretninger i naturvidenskabelige fag, såvel som samfundsvidenskab og de sproglige og kreative fag, så vi fokuserer netop på hele paletten af fag, når vi laver talentpleje”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Statsskolen har, udover Geografiolympiaden, blandt andet elever, der deltager i Akademiet for Talentfulde Unge, Forskerspire, SkriveCup og dens helt eget Frokostuniversitet. “Det glæder mig at se, at indsatsen viser sig at bære frugt og at Christian er nået helt frem til finalen. Jeg er stolt over, at det er anden gang, at elever fra Statsskolen når til finalen i Geografiolympiaden”, siger rektoren.

Christian Pinnerup selv fortæller, at han selv “kun” har naturgeografi på C-niveau og er på en studieretning med samfundsfag på højt niveau, men geografi har altid interesseret ham.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er lidt sjovt at se, at en stor del af de andre finalister kommer fra studieretninger, hvor de har naturgeografi på højt niveau”, siger han.

“Det er fedt at få muligheden for at deltage i konkurrencen – og kunne skrive på CV’et at jeg har været med i en international konkurrence”.

Konkurrencen handler ikke alene om naturgeografi.

Fordi det er en international konkurrence, så foregår meget af den nationale konkurrence på engelsk og det skal deltagerne også kunne klare.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk