Christiansborg: Landdistrikter skal have tilbudt et varmepumpeabonnement

17. februar 2017 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

 

Energi-, forsynings og klimaminister Lars Christian Lilleholt vil sætte skub i omstillingen til varmepumper i yderområderne. Godt initiativ, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Boligejere med oliefyr i landdistrikterne skal have hjælp til at skifte til varmepumper. Det er essensen af et forslag fra regeringen, som giver 25 millioner kroner i støtte til en forsøgsordning om varmepumper på abonnement.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, som varetager fælles opgaver og interesser for danske landdistrikter og yderområder, er formand Steffen Damsgaard positiv over for energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholts nye tiltag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er rigtig godt, at regeringen nu igangsætter en forsøgsordning, der skal sikre udbredelse af varmepumper i landdistrikterne. Det er der hårdt brug for”, siger han i en pressemeddelelse.

I dag koster en varmepumpe, som kan erstatte et oliefyr, typisk i omegnen af 100.000-150.000 kr. inklusiv installation og tilslutning.

Med abonnementsordningen påtager et energiselskab sig ansvar for installation, teknik og finansiering, mens husejeren betaler for sit varmeforbrug og evt. et engangsbeløb for tilslutning, oplyser Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

“Abonnementsordningen er interessant, og vi vil følge efterspørgslen. Jeg ser det som en håndsrækning til de borgere der af økonomiske årsager ikke har mulighed for at skifte et dyrt oliefyr ud og få varme med grøn strøm i stedet”, siger Steffen Damsgaard.

Det er ikke urealistisk, at man kan skære op til en fjerdedel af sin varmeregning ved at skifte fra oliefyr til en varmepumpe på abonnement. Den konkrete besparelse kommer an på ens varmeforbrug, og hvilket abonnement man vælger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ordningen sker som led i aftalen om udmøntning af energireserven for 2016-2018. Der er over de næste tre år afsat i alt 25 mio. kr., som fem virksomheder har vundet igennem et udbud fra Energistyrelsen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk