CIE-bygningen er overdraget til SDU Sønderborg

8. juni 2019 Uddannelse

Juni er blot en uge gammel, men har allerede budt på flere milepæle for Center for Industriel Elektronik, CIE. Først ramte uddannelses- og forskningsinstitutionen et rundt tal, da medarbejder nummer 20 blev ansat, og mandag tikkede der så en ibrugtagningstilladelse ind per mail, hvilket betyder, at SDU overtager nøglerne til den nye bygning.

“Vi er naturligvis ovenud lykkelige, og vil benytte lejligheden til at sende en stor tak til Bitten & Mads Clausens Fond og LINAK, som har været bygherrer på projektet”, lyder det i en pressemeddelelse fra leder for Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn.

Artiklen fortsætter under annoncen

CIE er baseret på et unikt samarbejde mellem SDU, LINAK, Danfoss, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune.

Hviler på tre ben

Den nye CIE-bygning kommer til at huse laboratorier og testfaciliteter, som ikke blot kommer til at give regionen og de lokale virksomheder, men hele industrien for energieffektivisering et løft.

“CIE hviler på tre ben: ingeniøruddannelser på internationalt topniveau, forskning i verdensklasse og sidst, men ikke mindst, industrielle ydelser, som betyder, at områdets virksomheder populært sagt kan se CIE som en ekstra og yderst kompetent forlængelse af deres R&D-afdelinger”, siger leder af CIE, Thomas Ebel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samspil med Sønderborgs havn

De gode nyheder stopper dog ikke her. Fabrikant Mads Clausens Fond har nemlig bevilliget penge til et gårdmiljø mellem de eksisterende Alsion-bygninger og den nye CIE-bygning. Gårdmiljøet kommer til at været et grønt åndehul, som de studerende fremadrettet får stor glæde af.

Gårdmiljøet falder i tråd med Frank Gehrys masterplan for Sønderborgs havn og kommer på den måde til at spejle sig i et andet rekreativt område på den anden side ad Alssund, nemlig Bitten & Mads Clausens Plads ved Hotel Alsik, hvor Olafur Eliassons ’Tidscirkler’ står placeret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indvielse til oktober

Den nye CIE-bygning er allerede ved at blive taget i brug. Laboratorieudstyr er ved at blive båret ind i bygningen, ligesom SDU er ved at installere trykluft til testfaciliteterne så alt er klart til forskere og studerende efter sommerferien.

Den officielle indvielse af den 3300 kvm topmoderne bygning finder sted i oktober.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 Sønderborg, Frivillige

Mette Ingwersen gav Netværkshuset en musik-oplevelse

26. oktober 2021 Sønderborg

Tirsdag eftermiddag skulle Silas Holst have været gæst ved Netværkshusets arrangement Broager Sparekasse Skansen ved et arrangementet er for alle, der har demens inde på livet. Enten ved selv at være ramt af sygdommen eller ved at være pårørende til en, som er det. Silas Holst er – udover at være danser – ambassadør for […]

Læs mere...