Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis.

I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike Demmer, til Flensborg Avis.

Nu skal der vises negative test ved indrejse, uanset om man ankommer med fly, bil eller tog. De skærpede indrejseregler gælder fra søndag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hidtil har test kun været obligatoriske for flypassagerer.

Fremover bliver det generelt nemmere at rejse for vaccinerede end andre.

“De slipper for test og behøver generelt heller ikke at gå i karantæne”, forklarer sundhedsministeren til Flensborg Avis.

Fra søndag skal alle rejsende over 12 år kunne bevise, at de ikke er smittet. Enten skal de fremvise en negativ corona-attest, et vaccinationspas eller dokumentation for, at de tidligere har været smittet.

Politiet skal forstærke kontrollen med stikprøver og baglandspatruljer ved grænserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

For grænsependlere er der lagt op til mildere regler. Er de ikke vaccineret eller tidligere smittet, skal de kun lade sig teste to gange om ugen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 Samfund, Sønderborg

På tirsdag bliver 29 lokale borgere danske statsborgere

17. september 2021 Samfund

Sønderborg Kommune gennemfører tirsdag den tredje Grundlovsceremoni i kommunen. Der er 29 tilmeldte, som bliver danske statsborgere. Inklusiv deres gæster og pårørende, så forventer vi cirka 60-70 personer til arrangementet, skriver kommunen. Håndtryk er stadig suspenderet, så i stedet vil det forsat være øjeblikket, hvor den kommende statsborger underskriver erklæringen i overværelse af borgmesteren, der […]

Læs mere...