Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 REGIONALT

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis.

I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike Demmer, til Flensborg Avis.

Nu skal der vises negative test ved indrejse, uanset om man ankommer med fly, bil eller tog. De skærpede indrejseregler gælder fra søndag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hidtil har test kun været obligatoriske for flypassagerer.

Fremover bliver det generelt nemmere at rejse for vaccinerede end andre.

“De slipper for test og behøver generelt heller ikke at gå i karantæne”, forklarer sundhedsministeren til Flensborg Avis.

Fra søndag skal alle rejsende over 12 år kunne bevise, at de ikke er smittet. Enten skal de fremvise en negativ corona-attest, et vaccinationspas eller dokumentation for, at de tidligere har været smittet.

Politiet skal forstærke kontrollen med stikprøver og baglandspatruljer ved grænserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

For grænsependlere er der lagt op til mildere regler. Er de ikke vaccineret eller tidligere smittet, skal de kun lade sig teste to gange om ugen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...