Coronaen er årsag til at Sønderborg Lufthavn har tabt millioner

20. november 2020 COVID-19

Torsdag kunne SønderborgNYT fortælle, at Sønderborg Kommune indtil nu har haft merudgifter på omkring 24 millioner kroner på grund af Corona, men også Sønderborg Lufthavn, som er ejet af Sønderborg Kommune, styrer mod et stort underskud i 2020.

Forvaltningen oplyser til SønderborgNYT, at Sønderborg Lufthavn ved udgange af oktober måned, har mistet omkring seks millioner kroner i indtægter på grund af Corona-pandemien og ifølge kommunaldirektør Tim Hansen, forventes et større underskud når 2020 er overstået:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lufthavnen får i år et underskud på omkring otte millioner kroner og det skyldes Corona-situationen”, siger kommunaldirektør Tim Hansen til SønderborgNYT og tilføjer, at tabet i Sønderborg Lufthavn er dækket ind af en hjælpepakke:

”Så årets resultat bliver et rundt nul”, siger kommunaldirektøren.

Udviklingsplanerne påvirkes

Planen var, at der skulle bygges en ny terminalbygning i Sønderborg Lufthavn, men det bliver i stedet til en nødvendig renovering af den nuværende terminalbygning og parkeringsområdet, sådan at rammerne for den nuværende drift forbedres.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi må se i øjnene, at situationen i forbindelse med Coronaen betyder, at vi ikke kan fortsætte udviklingsplanerne med det store terminalprojekt som planlagt. Vi er nødt til at afvente forholdene for luftfarten og på forsvarlig vis tilpasse vores beslutninger. Selvom vi nu sætter tempoet ned, så er intentionen og økonomien bag en ny lufthavn intakt – for det er vigtigt for os at fremtidssikre den til gavn for erhverv, turisme og borgere i Sønderborg Kommune”, sagde borgmester Erik Lauritzen i sommers i forbindelse med økonomiudvalgets behandling af fremtiden for Sønderborg Lufthavn

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune ønsker at fastholde ambitionen om udviklingen af Sønderborg Lufthavn og også at private investorer kan blive medejere af Sønderborg Lufthavn.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...