Cykelstiprojekt på Buskmosevej deles op i to etaper

10. august 2022 Politik

Parterne bag budgetaftalen for 2018–2021 satte 21 millioner kroner af til fire cykelstiprojekter, herunder Buskmosevej i Gråsten. Teknik- og Miljøudvalget godkendte sidste sommer den endelige linjeføring af cykelstien. Stien er planlagt til at være på den nordlige side af Buskmosevej med passage gennem kanten af Buskmose Skov fra krydset ved Ravnbjergvej til krydset ved Årsbjerg.

I forbindelse med myndighedsbehandlingen af cykelstien har forvaltningen konstateret, at diget i Buskmose Skov ikke var komplet registeret. Derfor er der efterfølgende blevet registret ca. 460 meter dige, som består af en jordvold med træer på toppen. Den del af diget ligger der, hvor cykelstiens oprindelige tracé var planlagt. Diget har historisk værdi for området og er fredet. Placering af tracéet bør derfor genvurderes.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at den problemstilling ikke skal udsætte etape to af cykelstien yderligere, anbefaler forvaltningen at dele projektet op i to delstrækninger.

Tirsdag blev de folkevalgte i Teknik-, By- og Boligudvalget enige om at følge forvaltningens anbefaling.

“Der er desværre lang ’leveringstid’ på flere af vore cykelstiprojekter og den langs Buskmosevej har været på tegnebrættet i rigtig lang – men nu kommer vi endelig i gang”, siger Venstres udvalgsmedlem Tage Petersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal selvfølgelig have løst udfordringen ved Buskmose Skov på en ordentlig måde efter dialog med andre myndigheder og lodsejerne, men det kan tage lang tid, så derfor er det fint med en etape-opdeling”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...